HIRDETÉS

1 hónappal később

Én hagyma vágás közben a számban tartok egy korty vizet. Nekem bevált!

2 hónappal később

A sírás nélküli hagymavágás titka az éles kés. A nagyon éles kés. Én hagyma előtt mindig élezek egyet - érdemes megtanulni a profi, kövön vagy acélon való élezés technikáját, a youtube-on sok videót lehet hozzá találni.

Hagymaszeleteles kozben azert konnyezunk, mert a hagymaban levo xy vegyuletek vizzel(szemedben levo nedvesseggel) savva alakulnak, ez a sav ami ugy bantja a szemet. Szamomra eleg rosszul hangzik, ugyhogy en nagyon igyekszem, hogy megelozzem a konnyezest:
1. hutoben tarolom a hagymat (igy lassabban kezd 'parologni' az a bizonyos aroma mikor szeleteled),
2. miutan leszedtem a hejat, vizzel lemosom
3. vizes kessel vagy vizes vagodeszkan apritom
4. miutan edenybe tettem gyorsan lefedem.
Azt nem tudom, hogy mennyire lehet karos ez a hagyma vegyulet+konny=egyenlo siras,maras, de szerintem nem nagyon szereti a szem....

A szajban levo viz is talan segithet, pontosan azert mert azzal lep reakcioba a hagyma aroma valahogy.... :wink:
remelem tudtam segiteni

1 hónappal később

Próbáljátok ki, hogy csakis kizárólag a szátokon veszitek közben a levegőt.

11 nappal később

Nálam egy kis ventilátor vált be, amit tisztításkor, illetve szeleteléskor a hagymára irányítok ami elfújja az elpárolgó vegyületet, és nem kerül a szembe.
Ma kettő kiló hagymát vágtam fel és sütöttem meg könnyezés nélkül.
Ki kell próbálni
Ja és jó még az úszószemüveg is, ezt is kipróbáltam, de ez nem jól mutat a konyhában

HIRDETÉS

3 hónappal később

Én a számba szoktam venni egy korty vizet... Nekem ez vált be. Az eredményessége onnan is látszik, hogy amikor kiköpöm a vizet és még nem fedtem le a hagymát, egyből dőlni kezd a könnyem. :blush:

ezt olvastad már?
még több cikk
kapcsolódó receptek

HIRDETÉS