Címkék:
marhahús
hamburger
hamburgerhús
- Amire szükség van hozzá a kész masszán kívül: fólia, tálca vagy bármi, ami lapos, és egy nagyméretű szaggató (ún. lángos szaggató). Ha ez utóbbi nincs, márpedig kb. 10 háztartásból 5-ben nincs, ezért most ne vegyen senki. Bármilyen gyűrű alakú forma megteszi, ami lehet egy üdítős flakonból lekanyarintott 4-5 cm magas karika is.
- Egy nagyméretű tálcára, vágódeszkára, stb letekerünk egy akkora fólia csíkot, hogy beterítse. Ráhelyezzük a gyűrűt, szaggatót, akármit, és belenyomkodjuk a húsmasszát. Először ujjheggyel, aztán akár ököllel is belegyömöszöljük, amennyire csak tudjuk. Amikor eltávolítjuk róla a karikát, egy egyenletes magasságú, kör alakú hambi pogi marad a fólián.
- Ezek után én a fóliát fel szoktam vagdosni a húspogik között, és így egyesével nagyon könnyen rá lehet tenni a grillre. Fogom a "csomagot", a húsos felével a rácsra teszem, majd a hátoldaláról lefejtem a fóliát. Tiszta munka, és tuti, hogy a rácson, és nem a rács között köt ki a hús.
- Fagyasztás során is jól tartja a formáját. Ha már egyszer hozzákezdünk és adagolunk, akkor csináljunk inkább dupla, tripla adagot, és az extrát fagyasszuk le fóliával együtt.