Címkék:
grill húsok
kerti party
grill
- saslik
Nem kell hozzá más, mint beáztatott bambusznyársak, egy adag hús, néhány fej hagyma, egy kis zöldség, néhány forgatás a parázs felett és készen is vannak az ínycsiklandó húsnyársak, amik a felfűzött zöldségeknek köszönhetően általában kettő az egyben fogások, vagyis a körettel sem kell külön bajlódnunk.
- hamburger és más húspogácsák
- Pácolt hússzeletek
Egy jól eltalált pác és már csak a hús vastagságára kell ügyelnünk: ha túl vékony, kiszárad sütés közben, ha túl vastag, nem sül át rendesen a belseje. Szeletben való grillezéshez a zsírosabb húsokat (pl. tarja, oldalas) ajánljuk, ha mégis szárazabb húst választunk, érdemes pl. szalonnába göngyölni, hogy megóvjuk a kiszáradástól.