Szendvicsek:
Szendvicseknél és más réteges ételeknél minél magasabbak, minél jobban látszanak a rétegek, annál mutatósabb a fotó. A rétegek közé tegyél fogpiszkálókat, esetleg dobókockát!
Levesek:
Leveseket fölülről érdemes fényképezni, mégpedig úgy, hogy látsszon, mi van bennük. Helyezz a tányérba egy kisebb szufléformát vagy poharat lefordítva, úgy, hogy az ne legyen magasabb a tányér pereménél! Ha erre töltöd a levest, a sűrűje a kiemelkedő részen látszani fog, a leve pedig eltakarja az "emelvényt".
Tepsis ételek:
Remekül mutat, ha egy tepsiben készült étel szaftja kicsit rápirul a tepsi oldalára. Ha szükséges, utólag tedd vissza a tepsit egy kis odapirítanivalóval a sütőbe!
Nyúlós sajt:
Mivel a sajt csak melegen nyúlós, és 2-3 kattintás nem biztos, hogy elég a jó fotóhoz, legyen kéznél sok sajt és hajszárító, hősugárzó, vagy bármi, amivel folyamatosan melegítheted a sajtot!
Hús, tészta, desszert, saláta:
Folyékony szósszal vagy öntettel teheted őket gusztusosabbá (persze mindegyiket a hozzáillővel). Melegebben folyósabbá teheted a mézet, juharszirupot, lekvárt, ezek jobban mutatnak így, annak ellenére, hogy hidegen szoktuk enni őket. A hígabb tésztaszószokat azonban hagyjuk kicsit kihűlni, hogy szilárdabbak legyenek; így dúsabbnak mutatnak.