HIRDETÉS

Hello!

Van valami tippetek, hogy mibe tároljam a fűszereket?
Valami kis üvegecskékre gondoltam, kb. 1-1,5 dl. A legtöbb fűszernek ez jó - nyilván van amelyik jóval hamarabb kifogy, de átlagnak jó lesz.
Néztem pár tippet, de vagy kicsik, vagy ocsmányak, vagy drágák.
Olyan 30-40 közti fűszert kéne rendszerbe vágni. Ami megfelelt volna annak darabja 400 Ft körül volt. Nem szeretnék erre a negyedét se áldozni! Létezik valami DYI-megoldás vagy bármi tipp?

Köszi

HIRDETÉS

Én már jó ideje üveges sűrített paradicsomot használok, apró kis üveg, Dawtona márka, 80 gramm, úgy 80-100 Ft. Jó a benne lévő paradicsom is, de most az üvegen van a hangsúly, pont jó fűszeresnek, bármilyen zacskós fűszer áttölthető bele, kivéve a babérlevél, mert az sokkal nagyobb méretű. Én kis polcra sorakoztattam, de egy kolléganőm azt csinálta, hogy az üveg fémtetejét pillanatragasztóval felragasztotta a konyhaszekrény aljára és odacsavarozza az üveget, így helyet is spórol. (Vagy mágnest ragasztasz a szekrényre, az tartja meg a fémkupakkal az üveget.) Külön előnye, hogy simán le lehet az üvegről áztatni a címkét, aztán filccel ráírom, hogy mi van benne. Csinos kis egyforma, piros kupakos üvegcsék, jól mutatnak.

11 nappal később

Kedves Koszider!
És melyik üzletben veszed?

Köszi a tippet épp ilyenre gondoltam, néztem a Sparban is 100 Ft volt, csak sajnos nem volt elég, de majd hoznak még. :smile:

Kedves Amaerilde! Azt hiszem, sokfelé kapható, vettem már a Sparban, Coopban, de talán a CBA-ban is láttam. Lidl-ben, Aldiban viszont biztosan nincs. Más üzletről nem tudok nyilatkozni, nincs a látókörömben. Ugyanott kell keresni, ahol a konzervdobozos paradicsompürék, sűrítmények, passzírozott paradicsomok vannak.
Koszider

1 hónappal később

HIRDETÉS

Kedves Sipi !

A legjobb és legolcsóbb megoldás a befőttesüveg.

  • Egyrészt szinte ingyen van

  • a nagyságát, azaz ürtartalmát megválaszthatod, mert sokféle van belőle

  • az üveg, mint anyag az egyik legideálisabb az anyagok, élelmiszerek stb tárolására, ugyanis kémiailag semleges és nem lép reakcióba azzal. Nem így néhány műanyag.

  • nagyon egyszerűen átalakíthatod vákuumos tárolóvá, ha AirZ szelpet veszel hozzá, amivel le is vákuumozhatod. Így nem fog csomósodni, meg aztán az más ízekkel sem keverednek össze.

Remélem hasznos volt, amit írtam.

Üdv

Nagyon olcsón akartam megúszni és kisebb méretben valahogy sehol nem találtam 150 Ft-nál olcsóbb üveget és azért elég sok kellene. Kaptam itt a Daytona sűrített paradicsomos megoldást, az 85 Ft volt és még fel is használható, erre aligha tudok jobb megoldást, már be is vásároltam belőlük. Köszi :smile:

1 hónappal később

Én is a Dawtona kis sűrített parijait ajánlom. Persze vannak nagyobb tárolók pl IKEÁból, amibe a nagyobb kiszerelésű fűszereket rakom, de a legtöbb 20-30 grammoshoz ez tökéletes. Olyan cukik <3

24 nappal később

Szia! Nagyon jó ötletet adtál. Én is ezt a fajta paradicsomot veszem. Köszi!!! Üdv.

Ó, nagyon szívesen! Ha valamilyen fűszer mégse férne bele ebbe a kis üvegbe (fahéjrúd, babér, szárított csili, ilyesmire gondolok), az már nem olyan sok, azoknak lehet venni valamilyen egységes fűszertartó üveget. Régebben a Koch torma szuper kupakos, szögletes üvegben volt, én azokat tettem el - sajnos, manapság ezt már nem látom a boltokban. Viszont a múlt héten láttam az Intersparban kitűnő apró, zömök befőttes üvegeket, mintás tetővel együtt kb. 100 Ft körüli árért, azok is nagyon tetszettek, különösen a mintás kupak miatt.
Koszider

HIRDETÉS

Több zacskóval veszek darabos fahéj rudat, s 3-4 zacskó darált fahéjat, ezt összekeverem porcukorral, s csavaros üvegben tárolom, mindig van fahéjas cukrom. Sziálva szóróm bármibe, s vissza a darabokat az üvegbe. Időnkéént megkeverem, vagy felrázom! Évekig eláll, s nem veszít az aromájából!!!!!!!!!!!

1 évvel később

4 hónappal később

A hónap elején Gazdagréten jártam és betévedtem a SP...-ba, belebotlottam egy tündéri üvegszetbe, 5 kis üveg 50 ml-esek, szép mintás patent tetővel és egyáltalán nem drágán. Napokkal később visszamentem és vettem még 2 csomaggal. Az én fűszertárolási problémám ugyan már évtizedek óta meg van oldva (anno pár évig a bébiételeket szintén patentzáras üvegekben árulták [előtte fém konzervdobozban, utána meg kitalálták a soha-vissza-nem csavarható tetőt], ilyenekben vannak a ritkábban használt fűszerek, fiókban, a fénytől és a konyha zsíros párájától védve, ha megköveztek érte, akkor is kimondom, hogy pl egy szerecsendiónak 20 évig kutyabaja sem lesz).
A pici paradicsomosakat is gyakran vásárolom, soha ki nem dobom, nagyon sokféleképen felhasználhatók. Kicsit nagyobbak, mint 50 ml, úgyhogy ez is O.K. fűszertároláshoz. Viszont a gyakran használt fűszerek nem kerülnek ilyen üvegekbe, egy tasak őrölt bors vagy fahéj oly gyorsan elfogy, hogy nincs ideje elöregedni, ők jó helyen vannak - és mindig kéznél - a konyha egyik polcán.

ezt olvastad már?
még több cikk
kapcsolódó receptek

Javasolt kérdések

Még olvasnál? Tallózz a kérdések között a(z) tárolás kategóriában vagy legújabb kérdések megtekintése

HIRDETÉS