Fűszerpaprikamag-olaj

Fűszerpaprikamag-olaj

Leírás

A fűszerpaprika magjából sajtolt étkezési olaj. Színezettsége attól függ, hogy a magok préselésekor mennyi paprikadarab kerül közéjük. Sokrétűen felhasználható: sütéshez, főzéshez, salátaolajként, pácoláshoz, színezéshez, utóízesítéshez, díszítéshez, halászlébe, pörköltbe és minden magyaros ételbe, amelybe fűszerpaprika kerül. Előnye, hogy úgy adja az ételekhez a paprika ízét és színét, hogy közben biztosan nem ég meg. Zsiradék helyett is használható. Gazdag linolsavban (omega-6) és többszörösen telítetlen zsírsavakban, tartalmaz luteint és zeaxantint, amelyek hozzájárulnak a szem egészségéhez és a látás védelméhez. A- és E-vitaminforrás, magas antioxidáns (pl. γ-tokoferol) és karotinoid tartalmú. Érdemes hidegen sajtolt készítményt venni belőle, hogy értékes beltartalmát ne veszítse el. A bátrabb szakácsok akár a fűszerpaprika helyettesítőjeként is kipróbálhatják.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Közvetlen napfénytől védve, szobahőmérsékleten, lezárt üvegben. ;

100g Fűszerpaprikamag-olaj

fehérjetartalom

0 g

zsírtartalom

97.292 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

0 g

gramm fűszerpaprikamag-olaj?

Top ásványi anyagok

Nátrium

2 mg

Kalcium

1 mg

Vas

0.56 mg

Top vitaminok

E vitamin

14.35 mg

Kolin

0.3 mg

K vitamin

60.2 µg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0 g

Zsír

telített zsírsav

13.808 g

egyszeresen telített zsírsav

72.961 g

többszörösen telített zsírsav

10.523 g

ásványi anyagok

Kalcium

1 mg

Vas

0.56 mg

Nátrium

2 mg

szénhidrát

vitaminok

Kolin

0.3 mg

E vitamin

14.35 mg

K vitamin

60.2 µg

4 találat

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...