Fűszerpaprikamag-olaj

Fűszerpaprikamag-olaj

Leírás

A fűszerpaprika magjából sajtolt étkezési olaj. Színezettsége attól függ, hogy a magok préselésekor mennyi paprikadarab kerül közéjük. Sokrétűen felhasználható: sütéshez, főzéshez, salátaolajként, pácoláshoz, színezéshez, utóízesítéshez, díszítéshez, halászlébe, pörköltbe és minden magyaros ételbe, amelybe fűszerpaprika kerül. Előnye, hogy úgy adja az ételekhez a paprika ízét és színét, hogy közben biztosan nem ég meg. Zsiradék helyett is használható. Gazdag linolsavban (omega-6) és többszörösen telítetlen zsírsavakban, tartalmaz luteint és zeaxantint, amelyek hozzájárulnak a szem egészségéhez és a látás védelméhez. A- és E-vitaminforrás, magas antioxidáns (pl. γ-tokoferol) és karotinoid tartalmú. Érdemes hidegen sajtolt készítményt venni belőle, hogy értékes beltartalmát ne veszítse el. A bátrabb szakácsok akár a fűszerpaprika helyettesítőjeként is kipróbálhatják.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Közvetlen napfénytől védve, szobahőmérsékleten, lezárt üvegben. ;

100g Fűszerpaprikamag-olaj

fehérjetartalom

0 g

zsírtartalom

97.292 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

0 g

gramm fűszerpaprikamag-olaj?

Top ásványi anyagok

Nátrium

2 mg

Kalcium

1 mg

Vas

0.56 mg

Top vitaminok

E vitamin

14.35 mg

Kolin

0.3 mg

K vitamin

60.2 µg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0 g

Zsír

telített zsírsav

13.808 g

egyszeresen telített zsírsav

72.961 g

többszörösen telített zsírsav

10.523 g

ásványi anyagok

Kalcium

1 mg

Vas

0.56 mg

Nátrium

2 mg

szénhidrát

vitaminok

Kolin

0.3 mg

E vitamin

14.35 mg

K vitamin

60.2 µg

4 találat

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezeket a sonkákat ne vedd meg a boltban, mert megbánod

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) idén sem hagyja magára azokat a vásárlókat, akik nehezebben igazodnak el a széles választékú sonkakínálatot nézegetve. Összegyűjtötték, mi mindenre kell figyelni, hogy a lehető legjobb minőségű, valóban jóízű sonkák kerüljenek az ünnepi asztalra!

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...

Egyszerű sajttekercs

A vendégségek koronázatlan királynője a hidegtál. Mindenféle húskészítményt, sajtokat és kencéket szervírozhatunk egy tálcán. A sajttekercs egy keveréke ezeknek, hiszen sajt, sonka, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!