Fűszerpaprikamag-olaj
Leírás
A fűszerpaprika magjából sajtolt étkezési olaj. Színezettsége attól függ, hogy a magok préselésekor mennyi paprikadarab kerül közéjük. Sokrétűen felhasználható: sütéshez, főzéshez, salátaolajként, pácoláshoz, színezéshez, utóízesítéshez, díszítéshez, halászlébe, pörköltbe és minden magyaros ételbe, amelybe fűszerpaprika kerül. Előnye, hogy úgy adja az ételekhez a paprika ízét és színét, hogy közben biztosan nem ég meg. Zsiradék helyett is használható. Gazdag linolsavban (omega-6) és többszörösen telítetlen zsírsavakban, tartalmaz luteint és zeaxantint, amelyek hozzájárulnak a szem egészségéhez és a látás védelméhez. A- és E-vitaminforrás, magas antioxidáns (pl. γ-tokoferol) és karotinoid tartalmú. Érdemes hidegen sajtolt készítményt venni belőle, hogy értékes beltartalmát ne veszítse el. A bátrabb szakácsok akár a fűszerpaprika helyettesítőjeként is kipróbálhatják.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Közvetlen napfénytől védve, szobahőmérsékleten, lezárt üvegben. ;
100g Fűszerpaprikamag-olaj
fehérjetartalom
0 g
zsírtartalom
97.292 g
szénhidráttartalom
0 g
víztartalom
0 g
Top ásványi anyagok
Nátrium
2 mg
Kalcium
1 mg
Vas
0.56 mg
Top vitaminok
E vitamin
14.35 mg
Kolin
0.3 mg
K vitamin
60.2 µg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
0 g
Zsír
telített zsírsav
13.808 g
egyszeresen telített zsírsav
72.961 g
többszörösen telített zsírsav
10.523 g
ásványi anyagok
Kalcium
1 mg
Vas
0.56 mg
Nátrium
2 mg
szénhidrát
vitaminok
Kolin
0.3 mg
E vitamin
14.35 mg
K vitamin
60.2 µg