Disznósajt

Disznósajt

Leírás

A disznósajt töltelékét disznóöléskor készítik főtt fejhúsból, bőrből, fűszerekből, helyenként vérrel is keverve. Elsősorban disznógyomorba, ha több készül belőle, a kisebbet vakbélbe töltik. Erdélyben főként a hólyagba kerül ilyen töltelék. A disznósajtot megfőzik, préselik, füstölik, így más töltelékeknél hosszabb ideig eltartható. Hidegen fogyasztják. Manapság ipari körülmények között is előállítják és a kereskedelemben árusítják.

Mikor vegyem

Kereskedelemben bármikor. A házilag készített változatot késő ősszel, télen kaphatunk.

hogyan tároljam

Hűtőben.

100g Disznósajt

fehérjetartalom

13.83 g

zsírtartalom

69010.137 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

73.84 g

gramm disznósajt?

Top ásványi anyagok

Nátrium

941 mg

Foszfor

56 mg

Kalcium

16 mg

Magnézium

9 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.19 g

Kolin

104.1 mg

Niacin - B3 vitamin

0.44 mg

E vitamin

0.25 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

13.83 g

Zsír

telített zsírsav

3.402 g

egyszeresen telített zsírsav

5.601 g

többszörösen telített zsírsav

1.134 g

koleszterin

69 g

ásványi anyagok

Kalcium

16 mg

Vas

1.5 mg

Magnézium

9 mg

Foszfor

56 mg

Nátrium

941 mg

Cink

0.97 mg

Réz

0.122 mg

Szelén

0.1 µg

szénhidrát

víz

73.84 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.023 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.115 mg

Niacin - B3 vitamin

0.44 mg

Folát

2 µg

Kolin

104.1 mg

E vitamin

0.25 mg

D vitamin

37 µg

K vitamin

3.4 µg

B12 vitamin

1.05 µg

B6 vitamin

0.19 g

2 találat

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...