Disznósajt
Leírás
A disznósajt töltelékét disznóöléskor készítik főtt fejhúsból, bőrből, fűszerekből, helyenként vérrel is keverve. Elsősorban disznógyomorba, ha több készül belőle, a kisebbet vakbélbe töltik. Erdélyben főként a hólyagba kerül ilyen töltelék. A disznósajtot megfőzik, préselik, füstölik, így más töltelékeknél hosszabb ideig eltartható. Hidegen fogyasztják. Manapság ipari körülmények között is előállítják és a kereskedelemben árusítják.
Mikor vegyem
Kereskedelemben bármikor. A házilag készített változatot késő ősszel, télen kaphatunk.
hogyan tároljam
Hűtőben.
100g Disznósajt
fehérjetartalom
13.83 g
zsírtartalom
69010.137 g
szénhidráttartalom
0 g
víztartalom
73.84 g
Top ásványi anyagok
Nátrium
941 mg
Foszfor
56 mg
Kalcium
16 mg
Magnézium
9 mg
Top vitaminok
B6 vitamin
0.19 g
Kolin
104.1 mg
Niacin - B3 vitamin
0.44 mg
E vitamin
0.25 mg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
13.83 g
Zsír
telített zsírsav
3.402 g
egyszeresen telített zsírsav
5.601 g
többszörösen telített zsírsav
1.134 g
koleszterin
69 g
ásványi anyagok
Kalcium
16 mg
Vas
1.5 mg
Magnézium
9 mg
Foszfor
56 mg
Nátrium
941 mg
Cink
0.97 mg
Réz
0.122 mg
Szelén
0.1 µg
szénhidrát
víz
73.84 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.023 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.115 mg
Niacin - B3 vitamin
0.44 mg
Folát
2 µg
Kolin
104.1 mg
E vitamin
0.25 mg
D vitamin
37 µg
K vitamin
3.4 µg
B12 vitamin
1.05 µg
B6 vitamin
0.19 g