Carbonara alap

A carbonara spagetti egy olasz tésztakülönlegesség, eredetileg friss tojással és parmezánsajttal készítik. Az étel alapját képező szószt elkészíthetjük házilag, de meggyorsíthatjuk a főzés folyamatát azzal, hogy carbonara alapport használunk. Összetevői általában: keményítő (kukorica, burgonya), tojássárgájapor, sajtpor, sovány tejpor, pirított vöröshagymapor, cukor, fokhagymapor, tengeri só, fekete bors, extra szűz olívaolaj, metélőhagyma, görögszénamag, citromlépor, kurkuma, lestyángyökér, azonban az összetétel gyártónként változhat. Az alappor elkészítése tej hozzáadásával mindössze pár percet vesz igénybe.
Bármikor
Száraz, hűvös helyen.
fehérjetartalom
14 g
zsírtartalom
9 g
szénhidráttartalom
47 g
víztartalom
0 g
Nátrium
8800 mg
fehérje
14 g
Zsír
telített zsírsav
9 g
ásványi anyagok
Nátrium
8800 mg
szénhidrát
rost
2 g
cukor
18 g
vitaminok
A Decathlon Magyarország négy különböző protein szeletet hívott vissza, mert termékeik fel nem tüntetett glutént tartalmaznak.
NosaltyAmi a magyar gyomor kedvencei közé tartozik, azt nem biztos, hogy egy külföldi is ugyanúgy tudja kanalazni. A TasteAtlas listába szedte, mely magyar ételektől undorodnak a külföldiek.
NosaltyMost sem maradtok kvíz nélkül: világhírű séfeket kell felismernetek képekről! Lássuk, ti mennyire vagytok jártasak a magas gasztronómiában!
NosaltyHa egy mód van rá, ne lépcsőházban tárold a muskátlit, a felesleges kisszekrényt vagy az egyéb, oda nem való tárgyakat, mert komoly, akár egy millió forintos tűzvédelmi bírság járhat érte!
Itt a húsvéti szezon a nyakunkon, vele együtt készülhetnek kiskonyhánkban a legkedveltebb húsvéti sütemények is! Tekercsek, krémesek, linzerek és répatorták, egyesüljetek!
Ha nem tudod, hogyan készítsd el a húsvéti sonkát, amit a boltból/hentestől szereztél be, akkor figyelj, segítünk pár hasznos sonkafőző tippel, hogy a végeredmény kellően puha, ízes, omlós legyen.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...
A TV-ben láttam ezt a receptet. Annyira gyors és egyszerű, szinte elronthatatlan.
Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!