Három működő megoldás, ha nincs otthon konzervnyitód

Nincs kéznél épp konzervnyitó? Ezzel a három eszközzel ugyanúgy ki fogod tudni nyitni a konzervet!

Szerencsére a legtöbb konzervet ma már könnyedén ki lehet nyitni, de azért akadnak még kivételek, amiknek nincs kis füle erre a célra. Ha ez a helyzet, és valamilyen okból nincs kéznél konzervnyitó, semmi ok a pánikra, három másik eszközzel is megteheted ezt. Fontos azonban, hogy minden esetben a megfelelő körültekintéssel használd ezeket!

Három működő megoldás, ha nincs otthon konzervnyitód

Kanál

Egyik népszerű és biztonságos módja a konzerv kinyitásának konzervnyitó nélkül az erős, például rozsdamentes acél kanál használata.

Ehhez fogd meg keményen a kanalat, ott ahol a nyél találkozik az evőeszköz fejével, majd a konzerv peremén belül egy 2,5 cm-es sávban kezd el a kanalat előre-hátra mozgatni a doboz tetején. A mozgás hatására a fém meggyengül, és lyuk keletkezik rajta. Egy kis kitartás kell ahhoz, hogy a kanál tompa élét átnyomd a fedőn, de a fém vékony és puha, így végül engedni fog. Miután megvan a rés, egyfajta emelőkarként használva a kanál nyelét, feszegesd le a fedő többi részét.

Sniccer

Ez a módszer nem olyan biztonságos, mint a kanál használata, de ha épp kirándulsz vagy kempingezel, és nincs más lehetőség, akkor egy zsebkés vagy dobozvágó is elvégzi a feladatot.

Tartsd szilárdan a konzervet egy stabil felületen, és szúrd át a kés hegyét a doboz tetején.

Miután már van egy lyuk a fedőben, ismételd meg a folyamatot a doboz széle körül, amíg óvatosan fel nem tudod nyitni a fedelet. A kevésbé elegáns eszközökkel, például egy dobozvágóval is próbálkozhatsz, de nagyon fontos, hogy körültekintő legyél ebben az esetben! Ha szükséges, használj konyharuhát vagy kesztyűt a kezed védelme érdekében!

Laposfejű csavarhúzó

Ha minden kötél szakad, elő a szerszámosládával, és próbáld meg laposfejű csavarhúzóval és kalapáccsal kinyitni a dobozt. Fogd szilárdan a kezedbe a csavarhúzót és illeszd a doboz peremén belül a fedélhez. A doboz stabilan álljon. Ezután fogd a másik kezedbe a kalapácsot, és kezd el vele finom ütögetni a csavarhúzó végét. Ezzel egy apró lyukat ütsz a fedélen, amin keresztül kiöntheted a folyadékot. Utána pedig óvatosan tágítsd a rést a csavarhúzóval, hogy fel tudd feszegetni a fedelet. Mint minden esetben, használat előtt itt is fontos, hogy tisztítsd és fertőtlenítsd az eszközeidet!

Forrásunk volt.


Még több tipp, trükk és okosság:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...