Három működő megoldás, ha nincs otthon konzervnyitód

Nincs kéznél épp konzervnyitó? Ezzel a három eszközzel ugyanúgy ki fogod tudni nyitni a konzervet!

Szerencsére a legtöbb konzervet ma már könnyedén ki lehet nyitni, de azért akadnak még kivételek, amiknek nincs kis füle erre a célra. Ha ez a helyzet, és valamilyen okból nincs kéznél konzervnyitó, semmi ok a pánikra, három másik eszközzel is megteheted ezt. Fontos azonban, hogy minden esetben a megfelelő körültekintéssel használd ezeket!

Három működő megoldás, ha nincs otthon konzervnyitód

Kanál

Egyik népszerű és biztonságos módja a konzerv kinyitásának konzervnyitó nélkül az erős, például rozsdamentes acél kanál használata.

Ehhez fogd meg keményen a kanalat, ott ahol a nyél találkozik az evőeszköz fejével, majd a konzerv peremén belül egy 2,5 cm-es sávban kezd el a kanalat előre-hátra mozgatni a doboz tetején. A mozgás hatására a fém meggyengül, és lyuk keletkezik rajta. Egy kis kitartás kell ahhoz, hogy a kanál tompa élét átnyomd a fedőn, de a fém vékony és puha, így végül engedni fog. Miután megvan a rés, egyfajta emelőkarként használva a kanál nyelét, feszegesd le a fedő többi részét.

Sniccer

Ez a módszer nem olyan biztonságos, mint a kanál használata, de ha épp kirándulsz vagy kempingezel, és nincs más lehetőség, akkor egy zsebkés vagy dobozvágó is elvégzi a feladatot.

Tartsd szilárdan a konzervet egy stabil felületen, és szúrd át a kés hegyét a doboz tetején.

Miután már van egy lyuk a fedőben, ismételd meg a folyamatot a doboz széle körül, amíg óvatosan fel nem tudod nyitni a fedelet. A kevésbé elegáns eszközökkel, például egy dobozvágóval is próbálkozhatsz, de nagyon fontos, hogy körültekintő legyél ebben az esetben! Ha szükséges, használj konyharuhát vagy kesztyűt a kezed védelme érdekében!

Laposfejű csavarhúzó

Ha minden kötél szakad, elő a szerszámosládával, és próbáld meg laposfejű csavarhúzóval és kalapáccsal kinyitni a dobozt. Fogd szilárdan a kezedbe a csavarhúzót és illeszd a doboz peremén belül a fedélhez. A doboz stabilan álljon. Ezután fogd a másik kezedbe a kalapácsot, és kezd el vele finom ütögetni a csavarhúzó végét. Ezzel egy apró lyukat ütsz a fedélen, amin keresztül kiöntheted a folyadékot. Utána pedig óvatosan tágítsd a rést a csavarhúzóval, hogy fel tudd feszegetni a fedelet. Mint minden esetben, használat előtt itt is fontos, hogy tisztítsd és fertőtlenítsd az eszközeidet!

Forrásunk volt.


Még több tipp, trükk és okosság:

Legújabb receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

„A minőségből, csak azért, hogy a süti olcsóbb legyen, nem...

Balatonfüred előtt egy megállóval, Arácson tesz le bennünket a vonat, ahol egy mézeskalács-házikóra emlékeztető épületben működik Kara Zsuzsanna cukrászdája. Porcukorillat és igazi cukrászdahangulat vár bennünket, no meg finom és mindig friss sütemények. A cukrászdára cserélt mérnökdiplomáról, a minőségi alapanyagok nélkülözhetetlenségéről, és arról is beszélgettünk, hogy a vendéglátásba sem kell belehalni.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!