Trükkök, hogy mindig illatosak legyenek a konyharuháid

A konyharuháink frissességet nehéz megőrizni, szerencsére akad néhány remek trükk, amelyekkel sokáig illatosan tarthatjuk őket. 

Hiába mossuk rendszeresen a konyharuháinkat, gyakran előfordul, hogy megmaradnak bennük a szagok. Potyára használjuk a legjobb mosóport, mosunk magas hőfokon, és öntünk mellé öblítőt, néha így sem sikerül rendesen kimosnunk őket. Sokan úgy oldjuk meg, hogy gyakrabban cseréljük és selejtezzük le a konyharuháinkat, de valljuk be, ez sem a pénztárcánkat, sem pedig a környezetünket nem kíméli.

Trükkök, hogy mindig illatosak legyenek a konyharuháid

A konyharuhák sokszor annak köszönhetik kellemetlen szagukat, hogy velük itatunk fel minden folyékony anyagot, ami kiömlik a konyhában, és nem biztosítunk nekik megfelelő helyet a száradásra.

Ilyenkor még mosással sem tudjuk orvosolni a problémát. Szerencsére néhány egyszerű trükköt betartva segíthetünk ezen, szagtalaníthatjuk és illatossá tehetjük konyharuháinkat:

  • Mindenképpen mossuk őket rendszeresen, ha hetente csak egyszer mosunk, akkor még azelőtt cseréljük le, mielőtt bebüdösödnének.
  • Mielőtt beraknánk a mosógépbe, áztassuk őket 15 percre egy vödör ecetes meleg vízbe, amibe tegyünk egy kanál szódabikarbónát.
  • Miután lejárt a mosás, azonnal teregessük ki őket, ezzel elkerülhetjük, hogy elszaparodjanak bennük a baktériumok.
  • Ha benedvesítjük a konyharuhákat, akkor akasszuk fel őket két használat között, hogy meg tudjanak teljesen száradni.
  • Körülbelül havonta tegyük őket egy nagy fazék forrásban lévő vízbe 5-7 percre, ahogyan a nagyi tette. Ez elpusztítja a megmaradt baktériumokat
Csak néhány dolgot kell betartanunk, hogy jó illatúak legyenek a konyharuháink

Ha azt szeretnénk, hogy tényleg szagtalanok legyenek a konyharuháink, akkor érdemes minden pontot betartani.

Forrásunk volt.


Még több házi praktika:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...