A szimpla tejbegríz is finom, de ez a gazdagított változat egyenesen isteni. Tálaljuk akár reggelire, tízóraira vagy uzsonnára, egy biztos: a babák is imádni fogják. Érdemes rögtön két adagot készíteni! Egyet a babának, egyet a mamának...
Almás tejbegríz-álom (1 éves kortól)
Hozzávalói 1 adaghoz
- 1,5 dl tej (vagy anyatej vagy kész tápszer)
- 1-2 tk gríz (vagy kukoricadara)
- 1 púpozott tk. vaníliás pudingpor (főzős)
- 1-2 tk gyümölcscukor
- 1 tk tejföl (én 20%-osat használtam)
- 1 kisebb alma
- ízlés szerint fahéj
Elkészítés
- A grízt, a cukrot és a pudingport összekeverjük szárazon egy kis méretű főzőedényben.
- Szép fokozatosan felengedjük a tejjel, először épp csak annyival, amennyivel csomómentesen el tudjuk keverni a fenti finomságokat, majd apránként az egészet hozzáadjuk.
- Folyamatosan kevergetve, nagy lángon az egészet felfőzzük.
- Amint kész, a tűzről levesszük, aki gondolja, tehet bele némi őrölt fahéjat is, azzal is jól össze kell keverni.
- Villámgyorsan meghámozzuk az almát, majd a kicsi tányérjába reszeljük (én a legnagyobb lyukú részét használom a reszelőnek - így gyorsabb, meg szilárdabb az étel). Eközben egyszer-egyszer keverünk egyet a tejbegrízen, nehogy bebőrösödjön, vagy túl kemény legyen!
- Az alma elég ahhoz, hogy lehűtse a forró tejbepapit, amit ráöntünk ezen a ponton, bele a tálkába.
- Ha túl édes lett, vagy nagyon forró még, én szoktam beletenni1 teáskanálnyi tejfölt. Nagyon kellemes ízt ad neki.