Felturbózott tejbegríz, nem csak babáknak!

A szimpla tejbegríz is finom, de ez a gazdagított változat egyenesen isteni. Tálaljuk akár reggelire, tízóraira vagy uzsonnára, egy biztos: a babák is imádni fogják. Érdemes rögtön két adagot készíteni! Egyet a babának, egyet a mamának...

Almás tejbegríz-álom (1 éves kortól)

Hozzávalói 1 adaghoz

  • 1,5 dl tej (vagy anyatej vagy kész tápszer)
  • 1-2 tk gríz (vagy kukoricadara)
  • 1 púpozott tk. vaníliás pudingpor (főzős)
  • 1-2 tk gyümölcscukor
  • 1 tk tejföl (én 20%-osat használtam)
  • 1 kisebb alma
  • ízlés szerint fahéj

Elkészítés

  1. A grízt, a cukrot és a pudingport összekeverjük szárazon egy kis méretű főzőedényben.
  2. Szép fokozatosan felengedjük a tejjel, először épp csak annyival, amennyivel csomómentesen el tudjuk keverni a fenti finomságokat, majd apránként az egészet hozzáadjuk.
  3. Folyamatosan kevergetve, nagy lángon az egészet felfőzzük.
  4. Amint kész, a tűzről levesszük, aki gondolja, tehet bele némi őrölt fahéjat is, azzal is jól össze kell keverni.
  5. Villámgyorsan meghámozzuk az almát, majd a kicsi tányérjába reszeljük (én a legnagyobb lyukú részét használom a reszelőnek - így gyorsabb, meg szilárdabb az étel). Eközben egyszer-egyszer keverünk egyet a tejbegrízen, nehogy bebőrösödjön, vagy túl kemény legyen!
  6. Az alma elég ahhoz, hogy lehűtse a forró tejbepapit, amit ráöntünk ezen a ponton, bele a tálkába.
  7. Ha túl édes lett, vagy nagyon forró még, én szoktam beletenni1 teáskanálnyi tejfölt. Nagyon kellemes ízt ad neki.

A recept elmenthető a receptkönyvbe itt >>

Gyümölcsös joghurtkrém babáknak

Ahogy egyre többfélét ehet a kicsi babám, egyre többet csinálok én neki. Ezt a joghurtos krémet nagyon szereti, varriálható olyan gyümölcsökkel, amit ehet a baba! 3 ilyen tálka ...

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...