Lássuk, miről mond le a legtöbb magyar a drágulás miatt

Nincs ember az országban, aki ne érezné a naponta egyre intenzívebb infláció hatásait a saját bőrén, a boltokban, a pénztárcáján. Vajon miben változtat a szokásainkat illetően ez a drágulás? Miről mondanak le először?

Több fronton is változás elé néznek a vásárlói szokásaink az őrületes infláció miatt. A spórolás csak az első lépcsőfok, egyedi, szubjektív megszorítások is várnak mindenkire a saját háztartásában.

Vajon mi miről mondanánk le először?

Az EY 18 ezer fős nemzetközi felmérése* alapján elmondható, hogy a vásárlók körében a termékek házhoz szállíttatása lehet az első áldozat, de az olcsóbb, saját márkás termékek is feljövőben vannak – írja a Napi.hu

Vajon lesz pénzünk az alapélelmiszereken kívül másra?

A megkérdezettek harmada attól fél, hogy a fenti kérdésre sajnos nem a válasz, és a legszükségesebbeken kívül nem tud majd mást megvenni magának vagy a családjának.

Hogyan spórolunk?

  • a megkérdezettek közel 50%-a a bevált, márkás termékek helyett olcsóbbat választ
  • 42% kevesebbet költ kikapcsolódásra
  • 35% pedig nem szállíttat házhoz annyit

Az áruházak, cégek sincsenek könnyű helyzetben, mert a vevőiket ebben a megszorításokkal teli helyzetben sem akarják elveszteni – mondta László Roland, az EY üzleti tanácsadással foglalkozó területének vezetője.

Egyre tudatosabban élünk:

  • a vevők 87%-a figyel arra, hogy ne pazaroljon élelmiszert
  • 85%-uk kifejezetten próbálja visszaszorítani az energiapazarlást
  • 64%-nak már nem fontos, hogy a divatot, a trendeket kövesse
  • 69% már inkább megjavíttatja a tárgyait, mint hogy eldobja őket
  • 36% (azaz minden harmadik ember) egyre gyakrabban választja a használt cikkeket.
  • A negyedéves Future Consumer Index tizedik kiadása május 18. és június 7. között készült 18 ezer fogyasztó részvételével.

Még több aktualitás itt:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...