Ebben az időpontban egyél szénhidrátot, hogy sikeres legyen a diétád

Hidd el, hogy a szénhidrát nem ördögtől való dolog, szóval nem kell teljesen száműznöd a diétád ideje alatt, sőt! A lényeg csak annyi, hogy a helyes időpontban edd, és a megfelelő szénhidrátot válaszd.

Szénhidrátokra szüksége van a szervezetednek, csak nem mindegy, hogy milyenre, mennyire és mikor. Most pedig leginkább az utóbbin van a hangsúly, ugyanis igenis lehet enni a kínzóan finom olasz ételből, még akkor is, ha az újévi fogadalmaid egyike a kemény diéta volt.

Az olyan szénhidrátok, mint a fehér kenyér, a tészta vagy a rizs könnyen hizlalnak, miközben nem sokkal elfogyasztásuk után úgy érezheted, már megint nagyon éhes vagy. Mégis van megoldás, és nem kell örökre búcsút intened a finomságoknak, sőt, még csak korán sem kell kelni hozzá.

Este is ér pizzázni?

Eddig ugyanis úgy tudtuk, hogy reggel a legjobb szénhidrátot enni, ugyanis az egész napos mozgással simán elégeted azt. Azonban a BBC egyik egészségügyi műsorának tanulmánya szerint este is nyugodtan lehet pizzázni, ugyanis a reggeli adatokhoz képest az esti tésztázás után alacsonyabb vércukorszintet mértek a tesztalanyoknál.

Vagyis ne legyen lelkiismeret-furdalásod, ha az esti filmnézés közben pizzázol, de azért érdemes néhány dologra odafigyelned: ne edd meg az egészet egyszerre, csak maximum 2 szeletet. A mértékletesség mellett arra is érdemes odafigyelned, hogy lehetőleg rostban gazdag legyen a szénhidrátforrásod (pl. teljes kiőrlésű lisztből készüljön a pizzád, stb.), továbbá ne tartalmazzon hozzáadott cukrot, hiszen azt a szervezeted az éjszaka folyamán nem tudja felhasznosítani, illetve a nap folyamán szénhidrátcsökkentett étrendet kell folytatnod.

Karfiol-carbonara

Szeretnétek egy kiadós carbonarát, de állati eredetű hozzávalók nélkül? Akkor ezt a receptet mindenképp csekkoljátok! Ugyanis készítettünk egy könnyű, karfiolkrémes spagettit, amit ...

Krémes sütőtökös spagetti

Szuper vegán komfortkaját készítettünk: fűszeres sütőtökszószos durum tésztát. Egészséges, variálható, gyors és egyszerű fogás, a tetejét érdemes megszórni pirított tökmaggal ...

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Tudj meg többet a szénhidrátokról:

Forrásunk volt.

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...