Almás pite másként, nem csak babáknak

A klasszikus almás pitének nincsen párja, de előfodulhat, hogy valami még egészségesebbel szeretnénk előrukkolni a kisbabánk és a család számára. Próbáljátok ki, nem fogtok csalódni!

Zabos almás pite

Nálunk nagyon népszerű ez a "pite" főleg nyáron, mert akkor ugyenezt a receptet készítem el, csak alma helyett szilvát, meggyet (ilyenkor kell bele cukor vagy édesítő), vagy barackot ...

Ez az almás pite liszt helyett zabbal készül, kerül bele egy pohár natúr joghurt, ráadásul elkészíteni is könnyebb, gyorsabb, mint a klasszikus párját.

Zabos almás pite (1 éves kortól)

Hozzávalók

  • 8 dkg zabpehely
  • 8 dkg zabkorpa
  • 1 cs sütőpor
  • 2 tojás
  • 2 dl tej
  • 2 dl natúr joghurt
  • őrölt fahéj
  • 70-80 dkg reszelt alma
  • olaj a tepsi kikenéséhez

Elkészítés

  1. A zabpelyhet, zabkorpát és a sütőport szárazon összekeverjük, és felét beleszórjuk egy kiolajozott tepsibe.
  2. Az almát fahéjjal ízesítjük, majd a tepsibe simítjuk és tetejére rászórjuk a zabos keverék másik felét.
  3. A tojást és a joghurtot kikeverjük, hozzákeverjük a tejet, és az egészet a pite tetejére öntjük.
  4. Előmelegített sütőbe tesszük, körülbelül 30-40 perc a sütési ideje, akkor jó, mikor barna foltos lesz a teteje. Melegen nem túl jól szeletelhető, de ha kihűlt, akkor már igen. Nem tartalmaz cukrot, ezért, ha savanyú almából készül, akkor lehet tenni bele egy keveset, de cukor nélkül is elég édes.

A recept elmenthető a receptkönyvbe itt >>

Tipp

{ CKÉP = 62065, 4 }

Legújabb receptek

Vegán hamburgerzsemle

Ha a hamburgert egy új szintre szeretnénk emelni, akkor ideje házilag készíteni a bucit. Illetve most az érzékenyeknek is kedvezünk, ugyanis egy tej- és tojásmentes buci receptet hoztunk.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...