A klasszikus almás pitének nincsen párja, de előfodulhat, hogy valami még egészségesebbel szeretnénk előrukkolni a kisbabánk és a család számára. Próbáljátok ki, nem fogtok csalódni!
Ez az almás pite liszt helyett zabbal készül, kerül bele egy pohár natúr joghurt, ráadásul elkészíteni is könnyebb, gyorsabb, mint a klasszikus párját.
Zabos almás pite (1 éves kortól)
Hozzávalók
- 8 dkg zabpehely
- 8 dkg zabkorpa
- 1 cs sütőpor
- 2 tojás
- 2 dl tej
- 2 dl natúr joghurt
- őrölt fahéj
- 70-80 dkg reszelt alma
- olaj a tepsi kikenéséhez
Elkészítés
- A zabpelyhet, zabkorpát és a sütőport szárazon összekeverjük, és felét beleszórjuk egy kiolajozott tepsibe.
- Az almát fahéjjal ízesítjük, majd a tepsibe simítjuk és tetejére rászórjuk a zabos keverék másik felét.
- A tojást és a joghurtot kikeverjük, hozzákeverjük a tejet, és az egészet a pite tetejére öntjük.
- Előmelegített sütőbe tesszük, körülbelül 30-40 perc a sütési ideje, akkor jó, mikor barna foltos lesz a teteje. Melegen nem túl jól szeletelhető, de ha kihűlt, akkor már igen. Nem tartalmaz cukrot, ezért, ha savanyú almából készül, akkor lehet tenni bele egy keveset, de cukor nélkül is elég édes.
A recept elmenthető a receptkönyvbe itt >>
Tipp