7 töltött paprika, amit még szeptemberben el kell készítened

Hogyan is zárhatnánk a nyarat töltött paprikázás nélkül? Itt vannak a legjobb receptjeink! 

Ha jó töltött paprikára vágysz, akkor még most, a nyár végén dobj össze egy nagy adagot! Pár alapszabály betartásával igazán finomat alkothatsz, lássuk is a legfontosabbakat, hogy már a legközelebbi családi ebéden lenyűgözz mindenkit!

A házi paradicsomlével, paradicsomszósszal egyértelműen finomabb lesz a töltött paprika, amit aztán felobhatsz egy kis sűrítettparadicsommal. A lényeg, hogy ne legyen túl folyós, a rántással könnyedén be tudd sűríteni a végén. Figyelj rá, hogybazsalikomosíztől mentes legyen a paradicsomszószod, gyakran előfordul a boltban kapható termékekben, de a töltött paprikához nem fog passzolni.

Nem szükséges nagy lángon főzni a megtöltött paprikákat, és elég csak rázogatni, megmozgatni őket, de semmiképp se forgasd fakanállal, merőkanállal, mert így szétesnek majd a töltelékeid. A töltelék arányát illetően, sokkal több hús és kevésrizskell bele, de mindenképpen az előbbi javára legyenek jelen az összetevők. Kis lángon is elég főzni, így is nagyjából egy óra (picit kevesebb) alatt elkészül a töltött paprika. A rántást csak egészen a végénél tedd bele, pici liszt és zsír keverékét hevítsd fel egy külön edényben, majd óvatosan, pár paprikát arrébb tolva, öntsd a paradicsomos szószhoz.

  1. 1.

    Hagyományos töltött paprika

  2. 2.

    Dél-magyarországi töltött paprika

  3. 3.

    500 kalóriás töltött paprika -Töltött paprika 4.

  4. 4.

    Töltött paprika Sylviától

  5. 5.

    Lecsóágyon sült töltött paprika

  6. 6.

    Töltött paprika levetkőztetve

  7. 7.

    Diétás töltött paprika

Még több töltött paprika receptITT

Ez is érdekelhet:

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek