Ha jó töltött paprikára vágysz, akkor még most, a nyár végén dobj össze egy nagy adagot! Pár alapszabály betartásával igazán finomat alkothatsz, lássuk is a legfontosabbakat, hogy már a legközelebbi családi ebéden lenyűgözz mindenkit!
A házi paradicsomlével, paradicsomszósszal egyértelműen finomabb lesz a töltött paprika, amit aztán felobhatsz egy kis sűrítettparadicsommal. A lényeg, hogy ne legyen túl folyós, a rántással könnyedén be tudd sűríteni a végén. Figyelj rá, hogybazsalikomosíztől mentes legyen a paradicsomszószod, gyakran előfordul a boltban kapható termékekben, de a töltött paprikához nem fog passzolni.
Nem szükséges nagy lángon főzni a megtöltött paprikákat, és elég csak rázogatni, megmozgatni őket, de semmiképp se forgasd fakanállal, merőkanállal, mert így szétesnek majd a töltelékeid. A töltelék arányát illetően, sokkal több hús és kevésrizskell bele, de mindenképpen az előbbi javára legyenek jelen az összetevők. Kis lángon is elég főzni, így is nagyjából egy óra (picit kevesebb) alatt elkészül a töltött paprika. A rántást csak egészen a végénél tedd bele, pici liszt és zsír keverékét hevítsd fel egy külön edényben, majd óvatosan, pár paprikát arrébb tolva, öntsd a paradicsomos szószhoz.
Még több töltött paprika receptITT
Ez is érdekelhet:
Ezeket olvastad már?
Látogass el hétvégén az év legjobb vidéki gasztroeseményére: jön a...
19 étterem parádés kínálata között Michelin-csillagos séf ételeit is megkóstolhatod a hétvégén Rácalmáson, egy nemesi kúriában, ahol gyerekprogramok és koncertek is várnak.
Nosalty9 sós krém, ami kiváló szendvicskence és zöldségmártogatós is egyben
Reggeli a gyerekeknek, házibuli a barátokkal vagy csak rágcsálnál valami tartalmasat? Ezek a csodás sós krémek ropogós kenyérrel és változatos zöldségekkel is remekelnek.
NosaltyEgyre több pénzt hagynak a magyarok a boltokban
Nagyot nőtt a tavalyihoz képest a kiskereskedelmi üzletek forgalma, ezt igazolják a KSH legfrissebb adatai.
Nosalty9 ellenállhatatlanul finom sós-sajtos falatka hétköznapokra
Nem mondjuk, hogy gyorsan elkészülnek a következő sajtos falatok, de az biztos: ha egyszer már az asztalon vannak, nem kell attól tartani, hogy akármelyik ránk száradna.
Nosalty