7 töltött paprika, amit még szeptemberben el kell készítened

Hogyan is zárhatnánk a nyarat töltött paprikázás nélkül? Itt vannak a legjobb receptjeink! 

Ha jó töltött paprikára vágysz, akkor még most, a nyár végén dobj össze egy nagy adagot! Pár alapszabály betartásával igazán finomat alkothatsz, lássuk is a legfontosabbakat, hogy már a legközelebbi családi ebéden lenyűgözz mindenkit!

Hagyományos töltött paprika

Turós Emil konyhai alapmű szakácskönyvéből származik a recept. Aki kedveli a hagyományos ízeket, ezzel a recepttel biztosan nem lő mellé.  Az elkészítését annyival egészíteném ki, ...

A házi paradicsomlével, paradicsomszósszal egyértelműen finomabb lesz a töltött paprika, amit aztán felobhatsz egy kis sűrítettparadicsommal. A lényeg, hogy ne legyen túl folyós, a rántással könnyedén be tudd sűríteni a végén. Figyelj rá, hogybazsalikomosíztől mentes legyen a paradicsomszószod, gyakran előfordul a boltban kapható termékekben, de a töltött paprikához nem fog passzolni.

Nem szükséges nagy lángon főzni a megtöltött paprikákat, és elég csak rázogatni, megmozgatni őket, de semmiképp se forgasd fakanállal, merőkanállal, mert így szétesnek majd a töltelékeid. A töltelék arányát illetően, sokkal több hús és kevésrizskell bele, de mindenképpen az előbbi javára legyenek jelen az összetevők. Kis lángon is elég főzni, így is nagyjából egy óra (picit kevesebb) alatt elkészül a töltött paprika. A rántást csak egészen a végénél tedd bele, pici liszt és zsír keverékét hevítsd fel egy külön edényben, majd óvatosan, pár paprikát arrébb tolva, öntsd a paradicsomos szószhoz.

  1. 1.

    Hagyományos töltött paprika

  2. 2.

    Dél-magyarországi töltött paprika

  3. 3.

    500 kalóriás töltött paprika -Töltött paprika 4.

  4. 4.

    Töltött paprika Sylviától

  5. 5.

    Lecsóágyon sült töltött paprika

  6. 6.

    Töltött paprika levetkőztetve

  7. 7.

    Diétás töltött paprika

Még több töltött paprika receptITT

Ez is érdekelhet:

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...