Vörösboros gulyásleves chilivel és nokedlivel
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Hobbychef
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
100g marhahús142 kcal
-
17g füstölt szalonna109 kcal
-
24 kcal
-
57g vöröshagyma21 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
0g chili0 kcal
-
3g gulyáskrém4 kcal
-
0 kcal
-
113g sárgarépa41 kcal
-
60g fehérrépa38 kcal
-
53g zeller19 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
8 kcal
-
120g paradicsom22 kcal
-
67g paprika11 kcal
-
28g csiperkegomba6 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
0g só0 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
-
67g vörösbor57 kcal
Összesen
622
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
300g marhahús426 kcal
-
50g füstölt szalonna328 kcal
-
71 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g chili0 kcal
-
10g gulyáskrém12 kcal
-
0 kcal
-
340g sárgarépa124 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
108g hegyes erős paprika24 kcal
-
360g paradicsom65 kcal
-
200g paprika33 kcal
-
84g csiperkegomba18 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g só0 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
-
200g vörösbor170 kcal
Összesen
1864
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
12.9g marhahús18 kcal
-
2.1g füstölt szalonna14 kcal
-
0.3g napraforgó olaj3 kcal
-
7.3g vöröshagyma3 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0.4g gulyáskrém1 kcal
-
0 kcal
-
14.6g sárgarépa5 kcal
-
7.7g fehérrépa5 kcal
-
6.9g zeller2 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
4.6g hegyes erős paprika1 kcal
-
15.5g paradicsom3 kcal
-
8.6g paprika1 kcal
-
3.6g csiperkegomba1 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
2.4g tojás3 kcal
-
0g só0 kcal
-
3.2g finomliszt12 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
-
8.6g vörösbor7 kcal
Összesen
79
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 33.4 g
Zsír
-
Összesen 23.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 136 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1069.2 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 51 mg
-
Kálcium 143 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 111 mg
-
Foszfor 518 mg
-
Nátrium 232 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 59.7 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 589.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 965 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 118 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 184 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 136 micro
-
Kolin: 177 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 3651 micro
-
β-karotin 9444 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 3089 micro
-
Lut-zea 1102 micro
Összesen
622
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 100.1 g
Zsír
-
Összesen 69.3 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 408 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3207.7 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 152 mg
-
Kálcium 429 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 334 mg
-
Foszfor 1555 mg
-
Nátrium 697 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 179.1 g
-
Cukor 49 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 1768 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2896 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 14 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 354 mg
-
D vitamin: 45 micro
-
K vitamin: 551 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 35 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 407 micro
-
Kolin: 530 mg
-
Retinol - A vitamin: 79 micro
-
α-karotin 10954 micro
-
β-karotin 28332 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 9266 micro
-
Lut-zea 3305 micro
Összesen
1864
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 137.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 67 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 75.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 124 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 470 micro
-
β-karotin 1217 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 398 micro
-
Lut-zea 142 micro
Összesen
79
kcal
Hozzávalók
-
1 ek napraforgó olaj
-
1 nagy db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
4 db chili
-
1 ek gulyáskrém
-
1 kávéskanál csípős paprikakrém
-
2 nagy db sárgarépa
-
1 nagy db fehérrépa
-
1 kis db zeller
-
5 db zellerlevél
-
2 db hegyes erős paprika
-
2 nagy db paradicsom
-
2 db paprika
-
2 nagy db csiperkegomba
-
0.5 csokor petrezselyem
-
1 db tojás
-
só ízlés szerint
-
0.5 bögre finomliszt
-
1 teáskanál csípős fűszerpaprika
-
2 dl vörösbor
Elkészítés
- A fazékba teszünk kevés olajat, ezen megpirítjuk a szalonnát, majd az apróra vágott hagymát, és aranybarnára dinszteljük.
- A végén hozzáadjuk az aprított fokhagymát, a felszeletelt chili paprikát, megszórjuk a borssal, őrölt köménnyel.
- Rátesszük a kockára vágott hús, majd megszórjuk a pirospaprikával, és ráöntjük a vörösbort. Ebben pároljuk tovább a húst.
- Majd felöntjük vízzel, beletesszük a felvágott zöldségeket, a gulyáskrémet és az Erős Pistát.
- Közben elkészítjük a nokedli tésztáját: a liszthez tojást, sót és kevés vizet keverünk, hogy egy lágy tésztát kapjunk. Amikor már majdnem megfőtt a hús, beleszaggatjuk a nokedlit, és készre főzzük a levest.
- Tálaláskor még díszítjük egy chilivel.
- Receptkönyvben: 23
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 2617
- Feltöltés dátuma: 2013. október 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Hobbychef
738 recept
Egy gazdag leves, igazi Hungaricum: Echte ungarische Gulaschsuppe. Persze jobb lenne disznózsírral, de az nincs itthon.