r
Nosalty Logó

Vegán mediterrán quiche

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Guxj
Vegán mediterrán quiche
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához:

A feltéthez:

Összesen 830 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához:

A feltéthez:

Összesen 2490 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához:

A feltéthez:

Összesen 199 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    44.4 g

Zsír

  • Összesen
    54.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2726.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    1071 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    331 mg
  • Foszfor
    839 mg
  • Nátrium
    403 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    214.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    179 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    403 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1084 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    8262 micro
  • Lut-zea
    1438 micro
Összesen 830 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    133.1 g

Zsír

  • Összesen
    163.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    60 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8178.3 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    3212 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    992 mg
  • Foszfor
    2516 mg
  • Nátrium
    1208 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    169.2 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

VÍZ

  • Összesen
    644.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    274 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    58 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    537 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1210 micro
  • Kolin:
    204 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3252 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    24787 micro
  • Lut-zea
    4314 micro
Összesen 2490 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    651.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    256 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    259 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1976 micro
  • Lut-zea
    344 micro
Összesen 199 kcal

Hozzávalók

A tésztához:

A feltéthez:

Elkészítés

A tésztához:

  1. Melegítsük elő a sütőt 175 Celsius-fokra.
  2. A tésztához aprítógépben vagy kávédarálóban daráljuk majdnem liszt állagúvá a zabot és a napraforgómagot. Keverjük hozzá az olajat, az oregánót és a sót, majd kézzel gyúrjuk össze. Ha túl száraz, egy kevés vizet és/vagy olajat még adhatunk hozzá. (Ne ijedjünk meg, nem lesz kelt tészta állagú, elég, ha a a formába bele tudjuk majd nyomkodni.)
  3. Vékonyan kenjünk ki olajjal egy 20 centis quiche-/piteformát, és terítsük szét benne a tésztát úgy, hogy befedje a forma alját. Az ujjainkkal határozottan nyomkodjuk le, és ügyeljünk rá, hogy mindenhol odatapadjon a forma széléhez is. Ezután egyenletesen szurkáljuk meg villával a tésztát.
  4. Süssük kb. 15 percig, vagy amíg érintésre szilárdnak érezzük.

A feltéthez:

  1. Vágjuk apróra az összes hozzávalót. Melegítsünk fel egy kis olívaolajat egy serpenyőben, és pirítsuk le a hagymákat.
  2. Ha a hagymák megpuhultak, keverjük hozzá a tofu kivételével az összes többi alapanyagot. 1-2 percig alacsony lángon forgassuk össze, hogy a fűszerek átjárják az egészet.
  3. A tofuból facsarjunk ki annyi levet, amennyit csak tudunk. (A lére nem lesz szükség.) A kifacsart tofut tegyük robotgépbe vagy aprítóba, és alacsony fordulatszámon keverjük krémes állagúra. A tofukrémet öntsük a serpenyőbe, és alaposan keverjük össze.
  4. A sűrű keveréket kanalazzuk a megsült tészta tetejére, és 190 fokon süssük kb. 30 percig. Ha megszilárdult az egész és a teteje barnulni kezd, akkor van készen!
  5. Pár perc pihentetés után fel lehet szeletelni. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 202
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 18569
  • Feltöltés dátuma: 2017. április 11.

Receptkategóriák

további kategória: mentes receptek kategória: vegán receptek

Ez egy mindenmentes vegán quiche recept. Nincs benne: tej, tojás, sajt, búza, glutén és mogyoróféle :-) Próbáld ki!

Hozzávalók

A tésztához:

A feltéthez:

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...