Vargabéles torta baracköntettel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Iluska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 9% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
778
kcal
- 9% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
4663
kcal
- 9% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
255
kcal
- 9% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.1 g
Zsír
-
Összesen 38 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 170 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1046.3 g
-
Cink 218 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 173 mg
-
Vas 168 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 331 mg
-
Nátrium 79 mg
-
Réz 8 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 83.8 g
-
Cukor 46 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 140.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 259 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 21 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 100 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 84 micro
-
Kolin: 94 mg
-
Retinol - A vitamin: 254 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 55 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 130 micro
Összesen
778
kcal
- 9% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 150.5 g
Zsír
-
Összesen 227.8 g
-
Telített zsírsav 123 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 54 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 1021 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6277.8 g
-
Cink 1306 mg
-
Szelén 171 mg
-
Kálcium 1037 mg
-
Vas 1010 mg
-
Magnézium 204 mg
-
Foszfor 1985 mg
-
Nátrium 473 mg
-
Réz 51 mg
-
Mangán 42 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 503 g
-
Cukor 278 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 841.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1556 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 127 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 602 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 505 micro
-
Kolin: 565 mg
-
Retinol - A vitamin: 1525 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 332 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 780 micro
Összesen
4663
kcal
- 9% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.3 g
Zsír
-
Összesen 12.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 345.7 g
-
Cink 72 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 56 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 109 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.7 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 46.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 86 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 33 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 84 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 43 micro
Összesen
255
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A túrót keverjük el a tojások sárgájával, a vaníliás cukorral, a porcukor 2/3-ával, a tejföllel, a reszelt citromhéjjal, aromával és a mazsolával.
- Adjuk hozzá a kifőzött, szűrt cérnametéltet. A tojások fehérjét verjük kemény habbá, és óvatos mozdulattal keverjük a masszához.
- Egy magas szélű tortaformát kenjünk ki olvasztott margarinnal, béleljük ki az egyik réteg réteslappal. Kenjük meg olvasztott vajjal. Majd ugyanígy terítsünk bele még kettőt, mindegyiket vajjal megkenve. Öntsük bele a tölteléket, majd 3 db tortaforma nagyságú réteslapot vágjunk,és mindegyiket külön megkenve vajjal illesszük rá a krémre.
- A tetejét is meg kell kenni, és süssük meg, amíg a teteje halványodni kezd.
- Az öntethez, télen konzerv sárga- vagy őszibarackot ,nyáron friss gyümölcsöt vagdossunk apróra, turmixoljuk össze, kevés mézzel ízesítsük. A bélest porcukrozva baracköntettel tálaljuk. Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 216
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 13364
- Feltöltés dátuma: 2012. február 07.
Ajánló
Egy gazdag palócleves, gulyásleves, becsinált csirkeleves vagy csupán zöldséges leves mellé kitűnő desszert.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Iluska
1103 recept
Férjuram kérésére készítettem el, ezt az ízletes tortát.J ó magas lett a formában, és nagyon laktató. Az öntetet én összeforraltam hozzá. Az édes és a kissé savanykás íz jól harmónizál egymással.