r
Nosalty Logó

Vargabéles torta baracköntettel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Vargabéles torta baracköntettel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 778 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 4663 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 255 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.1 g

Zsír

  • Összesen
    38 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1046.3 g
  • Cink
    218 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    168 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    331 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.8 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    140.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    259 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    254 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 778 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    150.5 g

Zsír

  • Összesen
    227.8 g
  • Telített zsírsav
    123 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1021 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6277.8 g
  • Cink
    1306 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    1037 mg
  • Vas
    1010 mg
  • Magnézium
    204 mg
  • Foszfor
    1985 mg
  • Nátrium
    473 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    503 g
  • Cukor
    278 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    841.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1556 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    127 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    505 micro
  • Kolin:
    565 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1525 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    332 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    780 micro
Összesen 4663 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    345.7 g
  • Cink
    72 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    56 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    33 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 255 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A túrót keverjük el a tojások sárgájával, a vaníliás cukorral, a porcukor 2/3-ával, a tejföllel, a reszelt citromhéjjal, aromával és a mazsolával.
  2. Adjuk hozzá a kifőzött, szűrt cérnametéltet. A tojások fehérjét verjük kemény habbá, és óvatos mozdulattal keverjük a masszához.
  3. Egy magas szélű tortaformát kenjünk ki olvasztott margarinnal, béleljük ki az egyik réteg réteslappal. Kenjük meg olvasztott vajjal. Majd ugyanígy terítsünk bele még kettőt, mindegyiket vajjal megkenve. Öntsük bele a tölteléket, majd 3 db tortaforma nagyságú réteslapot vágjunk,és mindegyiket külön megkenve vajjal illesszük rá a krémre.
  4. A tetejét is meg kell kenni, és süssük meg, amíg a teteje halványodni kezd.
  5. Az öntethez, télen konzerv sárga- vagy őszibarackot ,nyáron friss gyümölcsöt vagdossunk apróra, turmixoljuk össze, kevés mézzel ízesítsük. A bélest porcukrozva baracköntettel tálaljuk. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 216
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 13364
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 07.

Ajánló

Egy gazdag palócleves, gulyásleves, becsinált csirkeleves vagy csupán zöldséges leves mellé kitűnő desszert.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Férjuram kérésére készítettem el, ezt az ízletes tortát.J ó magas lett a formában, és nagyon laktató. Az öntetet én összeforraltam hozzá. Az édes és a kissé savanykás íz jól harmónizál egymással.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...