r
Nosalty Logó

Vaníliás mézes krémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
helena26
Vaníliás mézes krémes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1560 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 6229 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 280 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    24 g

Zsír

  • Összesen
    61.3 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    221 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1091.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    310 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    333 mg
  • Nátrium
    287 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    227.7 g
  • Cukor
    101 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    98.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    401 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    393 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 1560 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    96.1 g

Zsír

  • Összesen
    245.2 g
  • Telített zsírsav
    140 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    883 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4366.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    212 mg
  • Kálcium
    1239 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    398 mg
  • Foszfor
    1332 mg
  • Nátrium
    1149 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    910.6 g
  • Cukor
    405 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    395.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1603 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    424 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1571 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    349 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    621 micro
Összesen 6229 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 280 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A pudingport elkeverjük a 6 dcl tejjel,liszttel a cukorral és sűrűre főzzük .
  2. A tésztához való anyagokat összedolgozzuk, és három részre osztjuk.
  3. Külön-külön kinyújtjuk, és fordított tepsin megsütjük,amit előtte megvajazunk.
  4. A tejet,pudingport és a cukrot sűrű krémmé főzzük. Még melegen,de nem forrón belekeverjük a tejfölt. Hidegen a vajjal habosra keverjük mixerrel. A lapokat megtöltjük krémmel.
  5. A csokoládét gőz fölött vajjal felolvasztjuk, és a megtöltött süteményre simítjuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 9 alkalommal
  • Receptkönyvben: 269
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 33674
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 23.

Ajánló

 A krémet tejforralóban készítem,mert nem kell félni,hogy kifut,vagy leég az edényben. Egyszerre belekeverem a tejbe a pudingport és a cukrot ,úgy főzöm meg.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
helena26 458 recept

Ezt a süteményt egy újságban találtam, és annyira jól nézett ki, hogy megsütöttem, de nem bántam meg.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...