r
Nosalty Logó

Túrós rózsa

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Yram
Túrós rózsa
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

1230
Kalória
50.3g
Fehérje
183.7g
Szénhidrátok
30.7g
Zsír
176.4g
Víz
225.1g
Koleszterin
4.1g
Rost
86.6g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1230 kcal
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4918 kcal
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 233 kcal
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.3 g

Zsír

  • Összesen
    30.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2126.1 g
  • Cink
    393 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    267 mg
  • Vas
    303 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    564 mg
  • Nátrium
    448 mg
  • Réz
    15 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    183.7 g
  • Cukor
    87 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    176.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    38 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    180 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    193 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    403 micro
Összesen 1230 kcal
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    201.3 g

Zsír

  • Összesen
    122.6 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8504.2 g
  • Cink
    1570 mg
  • Szelén
    277 mg
  • Kálcium
    1067 mg
  • Vas
    1210 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    2255 mg
  • Nátrium
    1791 mg
  • Réz
    61 mg
  • Mangán
    52 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    734.7 g
  • Cukor
    346 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    705.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    387 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    151 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    722 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    494 micro
  • Kolin:
    774 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1613 micro
Összesen 4918 kcal
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    405.4 g
  • Cink
    75 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    58 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    33.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    34 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 233 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt futtassuk fel tejjel, és cukorral, majd a hozzávalókból rugalmas tésztát dagasztunk.Meleg helyen duplájára kelesztjük.
  2. Eközben összekeverjük a töltelék hozzávalóit, ha lágy, mehet még bele búzadara. Fontos, hogy a töltelék ne folyós állagú legyen, hanem "kigombócozható".
  3. A megkelt tésztát 16 egyforma darabra osztjuk, és 10-12 cm átmérőjű koronggá nyújtjuk.
  4. A korongokon 60 fokonként 6 bevágást ejtünk, a korong feléig.Így 6 db felhajtható részt (szirmot)kapunk.
  5. A korongok közepére tesszünk 1-2 ek tölteléket, s minden második szirmot felhajtva a szirmokat összecsípjük, ezek már megtartják a tölteléket. Ezután a maradék három szirmot is felhajtjuk, s összecsípjük. Ezzel a művelettel alakítjuk ki a rózsaformát.
  6. A rózsákat hagyjuk a duplájára kelni, majd tojással megkenjük őket.
  7. Sütőben aranybarnára sütjük. Jó étvággyal elfogyasztjuk!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Szeretjük a saját gyártású péksüteményeket, s mivel túlságosan belemerültünk a túró gyártásba, így valami jó túrós receptért böngésztem az interneten. Ezt a receptet Jade konyhája oldalon találtam. Nagyon finom lett, nagy sikert aratott, ezért gondoltam, felrakom a receptet, hogy minél többen kipróbáljátok. Ha valakinek a receptben a 4-5. pont nem teljesen egyértelmű, itt fényképes útmutatást is talál.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Minibarhesz

A barhesz, más néven "challah", egy édeskés, hagyományos zsidó kalács, amelyet főként shabbatkor és más zsidó ünnepek alkalmával készítenek. A szó a héber "hallá" kifejezésből ...

Gerzsenyi Flóra

Sonkás-tormás babka

A puha, foszlós tészta gazdagon megkenve sonkás-tormás töltelékkel igazán különleges sós, húsvéti csemege. A torma és a paprika pikáns íze remekül harmonizál a sonkával, a ...

Nosalty

Diós-mákos bejgliszelet

A repedésmentes bejgli igenis létezik, az eltérés csupán annyi, hogy nem felcsavarva, hanem tepsiben rétegezve kell megsütnünk a karácsony kötelező ékét. A plusz jutalom, hogy nem kell ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Heti Horoszkóp: Tudd meg, melyik majonézes saláta lesz idén a...

Elképesztően szeretjük a majonézes salátákat, és ezzel nincs is gond, ha nem heti rendszerességgel fogyasztjuk őket: zsírosak, kalóriadúsak, szóval az év többi napján inkább a ress, friss, rostdús (zöld)salátákra voksolunk, de ünnepnapokon belefér. Lássuk, csillagjegyed alapján melyik majonézes delikvens lesz a te húsvéti sonkád párja!

Top Receptek

Duhaj-szelet (Benedek-szelet)

Ha már egyszer van Kati- és Lajcsi-szelet, gondoltam, én is bedobom a nevem a kalapba, pontosabban a rólam elnevezett süteményt. Alternatív neve azért lett duhaj, mert kakaós piskótájában ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!