r
Nosalty Logó

Túrós rózsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Yram
Túrós rózsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1230 kcal
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4918 kcal
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 233 kcal
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.3 g

Zsír

  • Összesen
    30.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2126.1 g
  • Cink
    393 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    267 mg
  • Vas
    303 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    564 mg
  • Nátrium
    448 mg
  • Réz
    15 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    183.7 g
  • Cukor
    87 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    176.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    38 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    180 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    193 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    403 micro
Összesen 1230 kcal
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    201.3 g

Zsír

  • Összesen
    122.6 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8504.2 g
  • Cink
    1570 mg
  • Szelén
    277 mg
  • Kálcium
    1067 mg
  • Vas
    1210 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    2255 mg
  • Nátrium
    1791 mg
  • Réz
    61 mg
  • Mangán
    52 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    734.7 g
  • Cukor
    346 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    705.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    387 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    151 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    722 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    494 micro
  • Kolin:
    774 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1613 micro
Összesen 4918 kcal
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    405.4 g
  • Cink
    75 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    58 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    34 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 233 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt futtassuk fel tejjel, és cukorral, majd a hozzávalókból rugalmas tésztát dagasztunk.Meleg helyen duplájára kelesztjük.
  2. Eközben összekeverjük a töltelék hozzávalóit, ha lágy, mehet még bele búzadara. Fontos, hogy a töltelék ne folyós állagú legyen, hanem "kigombócozható".
  3. A megkelt tésztát 16 egyforma darabra osztjuk, és 10-12 cm átmérőjű koronggá nyújtjuk.
  4. A korongokon 60 fokonként 6 bevágást ejtünk, a korong feléig.Így 6 db felhajtható részt (szirmot)kapunk.
  5. A korongok közepére tesszünk 1-2 ek tölteléket, s minden második szirmot felhajtva a szirmokat összecsípjük, ezek már megtartják a tölteléket. Ezután a maradék három szirmot is felhajtjuk, s összecsípjük. Ezzel a művelettel alakítjuk ki a rózsaformát.
  6. A rózsákat hagyjuk a duplájára kelni, majd tojással megkenjük őket.
  7. Sütőben aranybarnára sütjük. Jó étvággyal elfogyasztjuk!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 8921
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretjük a saját gyártású péksüteményeket, s mivel túlságosan belemerültünk a túró gyártásba, így valami jó túrós receptért böngésztem az interneten. Ezt a receptet Jade konyhája oldalon találtam. Nagyon finom lett, nagy sikert aratott, ezért gondoltam, felrakom a receptet, hogy minél többen kipróbáljátok. Ha valakinek a receptben a 4-5. pont nem teljesen egyértelmű, itt fényképes útmutatást is talál.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...