Túrókrém uborkával
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Veres Mari
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
205
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
818
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.9 g
Zsír
-
Összesen 14.1 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 651.8 g
-
Cink 163 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 125 mg
-
Vas 126 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 175 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.3 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 129.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 62 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 16 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 75 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 188 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 321 micro
Összesen
205
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 47.7 g
Zsír
-
Összesen 56.5 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 118 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2607.2 g
-
Cink 651 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 502 mg
-
Vas 502 mg
-
Magnézium 70 mg
-
Foszfor 700 mg
-
Nátrium 127 mg
-
Réz 25 mg
-
Mangán 20 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.3 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 516.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 308 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 247 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 63 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 300 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 90 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 242 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 754 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1286 micro
Összesen
818
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 7.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 353.8 g
-
Cink 88 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 68 mg
-
Vas 68 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 95 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 70.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 42 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 41 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 33 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 102 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 174 micro
Összesen
112
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A hagymát, az uborkát és a zöldfűszereket felaprítjuk.
- A túrót, a tejfölt a hagymával (esetleg fokhagymával) és a sóval, fűszerekkel botmixerrel összekeverjük.
- Lazán hozzákeverjük kanállal az uborkát – és máris lehet tálalni!
- Elkészítettem: 200 alkalommal
- Receptkönyvben: 107
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 5816
- Feltöltés dátuma: 2012. november 16.
Ajánló
Kicsit több tejföllel mártogatósnak kínálhatjuk zellerszárral, sárgarépával, karalábéval, paprikával. A zöldfűszereket lehet variálni, mert petrezselyemzölddel, kaporral is finom.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- babakonyha:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Veres Mari
44 recept
Vendégség nálunk elképzelhetetlen nélküle, az első számú kedvenc. Reggelire, uzsonnára, szendvicsbe is kiváló, unokáimnak gyakran készítem, nagyon szeretik.