r
Nosalty Logó

Trópusi tejszínes csirkemell sáfrányos rizzsel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Trópusi tejszínes csirkemell sáfrányos rizzsel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
wok
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A páchoz:

A húshoz:

A körethez:

Összesen 962 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A páchoz:

A húshoz:

A körethez:

Összesen 3842 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A páchoz:

A húshoz:

A körethez:

Összesen 91 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.5 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2728 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    690 mg
  • Nátrium
    1713 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130.1 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    635.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    98 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    242 micro
  • Kolin:
    235 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    913 micro
  • β-crypt
    107 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 962 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    258.1 g

Zsír

  • Összesen
    86.1 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    800 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10912 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    277 mg
  • Kálcium
    437 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    540 mg
  • Foszfor
    2761 mg
  • Nátrium
    6852 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    520.3 g
  • Cukor
    260 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    2543.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    606 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    393 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    115 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    968 micro
  • Kolin:
    941 mg
  • Retinol - A vitamin:
    280 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    3650 micro
  • β-crypt
    429 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    242 micro
Összesen 3842 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    267 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 91 kcal

Hozzávalók

A páchoz:

A húshoz:

A körethez:

Elkészítés

A páchoz:

  1. A mézet kicsit megolvasztjuk vízgőz felett vagy mikrohullámú sütőben.
  2. Ha már teljesen folyós, egy tálkában összekeverjük a 2 lime kifacsart levével.
  3. A friss gyömbért megpucoljuk, és apróra vágjuk.
  4. Ezután a mézes lime léhez adjuk a gyömbért, a fél citrom lereszelt héját, a szerecsendiót és a sót.
  5. Jól összekeverjük, és állni hagyjuk.

A húshoz:

  1. A csirkemelleket alaposan megmossuk, a fehér hártyát eltávolítjuk róluk, és felkockázzuk.
  2. Egy mélyebb tálba tesszük a csirkemellkockákat, besózzuk, és ráöntjük a páclevet.
  3. Kézzel összedolgozzuk, hogy a pác jól átjárja a húst, majd állni hagyjuk.
  4. Az ananászt megpucoljuk, cikkekre vágjuk, középső, kemény részét eltávolítjuk, majd felkockázzuk.
  5. A mangót szintén meghámozzuk, és a magrészről minél jobban lefejtjük a húsát, majd felkockázzuk ezt is.
  6. A banánt meghámozzuk, és felkarikázzuk.
  7. Az őszibarackokat lecsepegtetjük, és feldaraboljuk.
  8. A wokba kevés olajat öntünk, közepes lángon felhevítjük, majd beletesszük a csirkemell kockákat, és folyamatosan kevergetjük, amíg ki nem fehérednek.
  9. Ekkor ráöntjük a maradék páclevet és a lime kifacsart levét.
  10. A gyömbérből keveset lereszelünk, és rászórjuk.
  11. Ezután hozzáadjuk a gyümölcsöket, és kis lángon addig kevergetjük, míg a hús megpuhul, és a lé java része elpárolog.
  12. Amikor a hús már puha, ráöntjük a főzőtejszínt, és még 1-2 percig kavargatjuk.

A körethez:

  1. Közben egy lábosba annyi olajat öntünk, hogy éppen csak ellepje az alját.
  2. Az olajat felforrósítjuk, majd ráöntjük a rizst.
  3. Néhány percig folyamatosan kavargatjuk, míg a rizs egy kicsit meg nem pirul. (Vigyázzunk, hogy ne égjen le!)
  4. Ezután felöntjük két bögre vízzel, sózzuk, és beleszórjuk a sáfrányt is.
  5. Összekeverjük, majd fedő alatt, kis lángon puhára főzzük.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2546
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A múltkor vettem egy wokot, és szerettem volna felavatni, de egyik recept sem fogott meg, amit találtam... Így aztán elmentem bevásárolni, és megszületett életem első, teljesen önálló, senki által nem ihletett receptje, ami ennek ellenére meglepően finom lett.:) További képek: http://hisztimiszti.blog.hu/

Hozzávalók

A páchoz:

A húshoz:

A körethez:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...