r
Nosalty Logó

Toros káposzta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Harmathy Ildikó
Toros káposzta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A káposztához

A kolbászhúshoz

A tálaláshoz

Összesen 1192 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A káposztához

A kolbászhúshoz

A tálaláshoz

Összesen 11914 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A káposztához

A kolbászhúshoz

A tálaláshoz

Összesen 134 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    53.4 g

Zsír

  • Összesen
    96.3 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    228 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6901.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    230 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    668 mg
  • Nátrium
    5814 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    674.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    1618 micro
  • β-crypt
    372 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2619 micro
Összesen 1192 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    534.5 g

Zsír

  • Összesen
    962.9 g
  • Telített zsírsav
    347 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    429 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    134 g
  • Koleszterin
    2278 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    69013.9 g
  • Cink
    56 mg
  • Szelén
    455 mg
  • Kálcium
    2297 mg
  • Vas
    105 mg
  • Magnézium
    1269 mg
  • Foszfor
    6676 mg
  • Nátrium
    58138 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    304.8 g
  • Cukor
    120 mg
  • Élelmi rost
    176 mg

VÍZ

  • Összesen
    6747.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1909 micro
  • B6 vitamin:
    20 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    772 mg
  • D vitamin:
    360 micro
  • K vitamin:
    719 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    15 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    11 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    172 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1331 micro
  • Kolin:
    2011 mg
  • Retinol - A vitamin:
    372 micro
  • α-karotin
    608 micro
  • β-karotin
    16183 micro
  • β-crypt
    3716 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    26188 micro
Összesen 11914 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    783.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    660 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    297 micro
Összesen 134 kcal

Hozzávalók

A káposztához

A kolbászhúshoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A káposztához

  1. A hagymát kockára vágjuk.
  2. A savanyú káposztát a hagymával és a babérlevéllel feltesszük főni annyi vízbe, ami éppen ellepi.
  3. A kolbászhúsból gombócokat formálunk és forráskor a káposztához adjuk.
  4. Megvárjuk, míg újra forr, takarékra vesszük és főzzük, míg a hús megpuhul.
  5. Tejföllel és friss kenyérrel tálaljuk.
  6. Kolbászhús készítése:
  7. A fokhagymával együtt ledaráljuk a húst és a szalonnát.
  8. A fűszerekkel együtt alaposan összegyúrjuk.
  • Receptkönyvben: 244
  • Tegnapi nézettség: 24
  • 7 napos nézettség: 191
  • Össznézettség: 95065
  • Feltöltés dátuma: 2009. január 23.

Ajánló

Ha nincs éppen disznóvágás, és mégis toros káposztára vágyunk, akkor vegyünk disznóhúst és szalonnát, daráljuk le, gyúrjuk jól össze a fűszerekkel és formáljunk gombócokat, főzzük a káposztába.   Sört igyunk mellé!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Toros káposzta
Harmathy Ildikó 313 recept

A toros káposztát hagyományosan disznóöléskor készítjük, amint a neve is mutatja. (Reggel készül a sült vér, délben a frissen sült pecsenye, délutánra kisül a töpörtyű, lilahagymával esszük, és este jön a toros káposzta.) Az adja az érdekességét, hogy a frissen kevert kolbászhúsból veszünk el a toros káposztához, gombócokat főzünk belőle. A kolbász fűszerei ízesítik a toros káposztát, a kolbászhús zsírja kiolvad főzés közben. Nem sűrítjük.   Négy disznót vágtak a gyerekeim ezen a hétvégén, mangalicát, saját hizlalás. Persze a haverokkal kalákában, jó buli! A mangalica kolbászt lapockából készítjük, ahhoz nem kell külön szalonna, elég a saját zsiradékja.

Hozzávalók

A káposztához

A kolbászhúshoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...