Toros káposzta
- 6% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 11% Zsír
A káposztához
-
500g savanyú káposzta95 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
A kolbászhúshoz
-
200g sertéscomb364 kcal
-
100g füstölt szalonna655 kcal
-
6g só0 kcal
-
17 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0 kcal
-
1g bors3 kcal
A tálaláshoz
-
20g tejföl40 kcal
- 6% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 11% Zsír
A káposztához
-
5000g savanyú káposzta950 kcal
-
450g vöröshagyma164 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
A kolbászhúshoz
-
2000g sertéscomb3640 kcal
-
1000g füstölt szalonna6550 kcal
-
60g só0 kcal
-
60g fűszerpaprika169 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
0 kcal
-
10g bors25 kcal
A tálaláshoz
-
200g tejföl396 kcal
- 6% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 11% Zsír
A káposztához
-
56.8g savanyú káposzta11 kcal
-
5.1g vöröshagyma2 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
A kolbászhúshoz
-
22.7g sertéscomb41 kcal
-
11.4g füstölt szalonna74 kcal
-
0.7g só0 kcal
-
0.7g fűszerpaprika2 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0.1g őrölt fűszerkömény0 kcal
-
0.1g bors0 kcal
A tálaláshoz
-
2.3g tejföl4 kcal
- 6% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 53.4 g
Zsír
-
Összesen 96.3 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 43 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 228 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6901.4 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 230 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 127 mg
-
Foszfor 668 mg
-
Nátrium 5814 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.5 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 674.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 191 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 77 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 72 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 133 micro
-
Kolin: 201 mg
-
Retinol - A vitamin: 37 micro
-
α-karotin 61 micro
-
β-karotin 1618 micro
-
β-crypt 372 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2619 micro
- 6% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 534.5 g
Zsír
-
Összesen 962.9 g
-
Telített zsírsav 347 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 429 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 134 g
-
Koleszterin 2278 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 69013.9 g
-
Cink 56 mg
-
Szelén 455 mg
-
Kálcium 2297 mg
-
Vas 105 mg
-
Magnézium 1269 mg
-
Foszfor 6676 mg
-
Nátrium 58138 mg
-
Réz 8 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 304.8 g
-
Cukor 120 mg
-
Élelmi rost 176 mg
VÍZ
-
Összesen 6747.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1909 micro
-
B6 vitamin: 20 mg
-
B12 Vitamin: 17 micro
-
E vitamin: 32 mg
-
C vitamin: 772 mg
-
D vitamin: 360 micro
-
K vitamin: 719 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 15 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 11 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 172 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1331 micro
-
Kolin: 2011 mg
-
Retinol - A vitamin: 372 micro
-
α-karotin 608 micro
-
β-karotin 16183 micro
-
β-crypt 3716 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 26188 micro
- 6% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 10.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 783.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 76 mg
-
Nátrium 660 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 76.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 184 micro
-
β-crypt 42 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 297 micro
Hozzávalók
A káposztához
-
5 kg savanyú káposzta
-
5 közepes fej vöröshagyma
-
15 db babérlevél
A kolbászhúshoz
-
1 kg füstölt szalonna
-
6 dkg só
-
6 dkg fűszerpaprika
-
1.5 dkg fokhagyma
-
1 dkg őrölt fűszerkömény
A tálaláshoz
Elkészítés
A káposztához
- A hagymát kockára vágjuk.
- A savanyú káposztát a hagymával és a babérlevéllel feltesszük főni annyi vízbe, ami éppen ellepi.
- A kolbászhúsból gombócokat formálunk és forráskor a káposztához adjuk.
- Megvárjuk, míg újra forr, takarékra vesszük és főzzük, míg a hús megpuhul.
- Tejföllel és friss kenyérrel tálaljuk.
- Kolbászhús készítése:
- A fokhagymával együtt ledaráljuk a húst és a szalonnát.
- A fűszerekkel együtt alaposan összegyúrjuk.
- Receptkönyvben: 244
- Tegnapi nézettség: 24
- 7 napos nézettség: 191
- Össznézettség: 95065
- Feltöltés dátuma: 2009. január 23.
Ajánló
Ha nincs éppen disznóvágás, és mégis toros káposztára vágyunk, akkor vegyünk disznóhúst és szalonnát, daráljuk le, gyúrjuk jól össze a fűszerekkel és formáljunk gombócokat, főzzük a káposztába. Sört igyunk mellé!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
A toros káposztát hagyományosan disznóöléskor készítjük, amint a neve is mutatja. (Reggel készül a sült vér, délben a frissen sült pecsenye, délutánra kisül a töpörtyű, lilahagymával esszük, és este jön a toros káposzta.) Az adja az érdekességét, hogy a frissen kevert kolbászhúsból veszünk el a toros káposztához, gombócokat főzünk belőle. A kolbász fűszerei ízesítik a toros káposztát, a kolbászhús zsírja kiolvad főzés közben. Nem sűrítjük. Négy disznót vágtak a gyerekeim ezen a hétvégén, mangalicát, saját hizlalás. Persze a haverokkal kalákában, jó buli! A mangalica kolbászt lapockából készítjük, ahhoz nem kell külön szalonna, elég a saját zsiradékja.