r
Nosalty Logó

Tojásos lecsó császárszalonnával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Hobbychef
Tojásos lecsó császárszalonnával
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

418
Kalória
21.4g
Fehérje
33.9g
Szénhidrátok
23.7g
Zsír
648.3g
Víz
376.6g
Koleszterin
9.8g
Rost
18.5g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 418 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 840 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 55 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    377 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1024 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    379 mg
  • Nátrium
    359 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    648.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    406 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    225 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    146 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    333 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    253 micro
  • β-karotin
    2847 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1990 micro
Összesen 418 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.8 g

Zsír

  • Összesen
    47.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    753 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2048 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    319 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    166 mg
  • Foszfor
    759 mg
  • Nátrium
    717 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.8 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    1296.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    811 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    450 mg
  • D vitamin:
    167 micro
  • K vitamin:
    292 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    290 micro
  • Kolin:
    665 mg
  • Retinol - A vitamin:
    315 micro
  • α-karotin
    505 micro
  • β-karotin
    5693 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    3980 micro
Összesen 840 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    134.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    85.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    374 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    675 micro
  • Lut-zea
    261 micro
Összesen 55 kcal

Elkészítés

  1. A hagymát, petrezselymet felaprítjuk, a paprikákat, újhagyma szárakat karikára vágjuk, a paradicsomot feldaraboljuk, a szalonnát kockára vágjuk.
  2. Egy serpenyőben olívaolajon a szalonnával együtt megdinszteljük a hagymát, majd rátesszük a paprikákat, végül a paradicsomot, újhagymaszárak egy részét, fűszerezzük.
  3. Amikor megfőtt, ráütjük a tojásokat, összekeverjük, elzárjuk a tűzhelyet, s lefedve hőtartással hagyjuk egy ideig párolódni, majd tálalunk.
  4. A tányérra merjük a lecsót, középre teszünk egy petrezselyemlevelet, majd az egészet megszórjuk aprított petrezselyemlevéllel és újhagymaszárral.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 15 perc

Nyáron mindennap megtudnám enni a lecsót, persze variálva.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Olasz rakott kel

Olasz recept alapján, de érdekességképpen nem paradicsomosan készült ez a rakott kel. Rizs helyett burgonya, húsféleségként pedig szárított, füstölt sonka került benne. A sajtoktól ...

Gréti

Hagyományos rakott kel

A rakott kel egy igazi kényelmi étel: előfőzött zsenge kelkáposzta rétegezve, fűszeres, darált húsos raguval és párolt rizzsel, a rétegek között tejföllel és sajttal megpimpelve. A ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!