r
Nosalty Logó

Tejfölös-narancsos torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mignon
Tejfölös-narancsos torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 546 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 3273 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 163 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    247 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    495.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    195 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.3 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    184.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    243 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    229 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    115 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    373 micro
Összesen 546 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.2 g

Zsír

  • Összesen
    149.7 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1479 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2972.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    877 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    1171 mg
  • Nátrium
    579 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    427.6 g
  • Cukor
    291 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1106.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1460 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    331 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    380 micro
  • Kolin:
    1009 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1376 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    599 micro
  • β-crypt
    690 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2237 micro
Összesen 3273 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    147.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 163 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. Előmelegítjük a sütőt, és kivajazunk, sütőpapírral kibélelünk egy kapcsos tortaformát.
  2. A tojásfehérjékből és a cukor feléből a csipet sóval habot verünk.
  3. A cukor másik felét kikeverjük a tojássárgákkal, majd az egészet óvatosan a fehérjehabhoz forgatjuk.
  4. Fokozatosan hozzáforgatjuk a lisztet is, majd a masszát az előkészített formába ötjük, és megsütjük.
  5. A krémhez a tejszínt felverjük, mikor már kezd keményedni, hozzáöntjük a cukrot, a citrom levét, a reszelt narancshéjat és kemény habbá verjük az egészet. Végül óvatosan belekeverjük a tejfölt is.
  6. A kész piskótát kihűtjük, majd félbevágjuk.
  7. A piskóta alsó lapját megkenjük a krém háromnegyed részével, megszórjuk az apró narancsdarabokkal, majd ráborítjuk a piskóta másik felét.
  8. A maradék krémet a piskóta tetejére kenjük, és ráhelyezünk pár gerezd narancsot díszítésként.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 181
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 14499
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 31.

Ajánló

Készíthetjük mandarinnal is, tetejére díszítésként rumos meggyet is rakhatunk.

Receptkategóriák

Igazi frissítő, hűsítő sütemény ez a gyorsan elkészíthető torta, ami kiadós ebédek után pont kellemes levezetés, tökéletes befejezés. A recept fotója a Stahl magazin téli számában mosolygott rám.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...