r
Nosalty Logó

Tejfölben pácolt csirkemell tepsis reszelt krumplival

3,5

4 ÉRTÉKELÉS244 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Fahéj
Tejfölben pácolt csirkemell tepsis reszelt krumplival
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A húshoz

A sütéshez

A körethez

1577
Kalória
76.7g
Fehérje
81.8g
Szénhidrátok
104.7g
Zsír
450.9g
Víz
316.8g
Koleszterin
6.5g
Rost
6.2g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A húshoz

A sütéshez

A körethez

Összesen 1577 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A húshoz

A sütéshez

A körethez

Összesen 6308 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A húshoz

A sütéshez

A körethez

Összesen 195 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.7 g

Zsír

  • Összesen
    104.7 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    317 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1415 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    822 mg
  • Nátrium
    204 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    450.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    281 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    324 mg
  • Retinol - A vitamin:
    248 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    359 micro
  • β-crypt
    65 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    342 micro
Összesen 1577 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    306.9 g

Zsír

  • Összesen
    418.7 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    162 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    115 g
  • Koleszterin
    1267 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5660 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    345 mg
  • Kálcium
    611 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    569 mg
  • Foszfor
    3286 mg
  • Nátrium
    814 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    327.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    1803.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1125 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    118 mg
  • C vitamin:
    165 mg
  • D vitamin:
    89 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    108 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    361 micro
  • Kolin:
    1296 mg
  • Retinol - A vitamin:
    992 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    1436 micro
  • β-crypt
    259 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1368 micro
Összesen 6308 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    176.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    56.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 195 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. Egy mélyebb edényben elkészítjük a pácot: a tojásokat felverjük, hozzákeverjük a tejfölt, a zúzott fokhagymát és a fűszereket.
  2. A csirkemelleket felszeleteljük, a vastagabb részeket enyhén kiklopfoljuk, és alaposan beleforgatjuk a pácba.
  3. Lefedjük, és egy napra hűtőbe tesszük.
  4. Másnap a köretet készítjük el először, amihez a krumplit jól megmossuk, héjában megfőzzük, majd meghámozzuk.
  5. Egy jénait kikenünk margarinnal, és a kihűlt krumpli harmadát nagy lyukú reszelőn belereszeljük. Megsózzuk, beterítjük vékonyra szelt hagymával, ráreszeljük a sajt felét, és margarindarabkákat is teszünk rá. (Én azt is reszelni szoktam nagy lyukú reszelőn.) Ezt végigcsináljuk a krumpli második harmadával is, majd az utolsó adag krumpit már csak tejföllel locsoljuk meg, és megszórjuk zsemlemorzsával.
  6. Előmelegített sütőben pirulásig sütjük.
  7. Amíg a köret a sütőben van, a húsokat a pácból kiemeljük, lisztbe forgatjuk, és olajban megsütjük.
  8. Tálaláskor olvaszthatunk rá füstölt sajtot, de ez el is maradhat.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Főzés módja: wok
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

A receptet még tavaly kaptam a kolléganőmtől, aki egy újságban találta, és úgy gondolta, érdemes lenne kipróbálni. Azóta se beszéltünk róla. Közben én már többször elkészítettem, mert nem bonyolult, és nagyon finom. Vajon ő kipróbálta-e már?

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!