r
Nosalty Logó

Szilvás lepény Sylvia konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Macska
Szilvás lepény Sylvia konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 490 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 2931 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 169 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    664.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    261 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.4 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    173.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    252 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    223 micro
Összesen 490 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.4 g

Zsír

  • Összesen
    134.8 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    782 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3989.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    1051 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    172 mg
  • Foszfor
    1568 mg
  • Nátrium
    1032 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    374.2 g
  • Cukor
    151 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1039.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    769 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    221 micro
  • Kolin:
    559 mg
  • Retinol - A vitamin:
    632 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1511 micro
  • β-crypt
    280 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1337 micro
Összesen 2931 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    229.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 169 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojást, a zsírt, egy evőkanál cukrot és a csipet sót összekeverjük. Csak annyira, hogy nagyjából elkeveredjenek.
  2. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a tejet, és összedolgozzuk. Nem kell hosszasan gyúrni a tésztát, csak néhány perc alatt összeállítani.
  3. A tepsibe belenyomogatjuk a tésztát, majd megszórjuk a zsemlemorzsával.
  4. A megmosott, kimagozott szilvát sűrűn egymás mellé tesszük a héjával felfele, és megszórjuk bőven fahéjjal (már aki szereti) és a cukorral. (A cukor mennyisége függ a gyümölcs érettségétől is, általában 4-6 evőkanál cukrot szoktam használni.)

A tetejére

  1. A tejfölt, a tojást és a lisztet egy tálban összekeverjük, majd rákanalazzuk a szilva tetejére.
  2. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a teteje szép piros nem lesz.
  3. A szeleteléssel legalább addig kell várni, amíg langyosra nem hűl, mert nehéz kiszedni szépen a szeletkéket. (Ezt nekünk nem mindig sikerül kivárni :-) )
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x22x6
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 230
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 44172
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon sokszor elkészítettem már ezt az egyszerű lepénykét, sokféle verzióban. Természetesen nyáron friss gyümölcsből készül, de mindig fagyasztok le néhány kiló szilvát, hogy télen se álljon meg a tudomány. A sárgabarackos verzió is versenyben van, hogy melyiket szeretjük jobban, de egyelőre még nem sikerült eldönteni.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...