Szent Johanna gimi csokitorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 5% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
28g tojás35 kcal
-
10g rétesliszt36 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
A krémhez
-
19g habtejszín55 kcal
-
19g étcsokoládé102 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
0 kcal
-
6 kcal
-
6 kcal
A fondanthoz és a díszítéshez
-
19g pillecukor60 kcal
-
19g porcukor73 kcal
-
1g víz0 kcal
-
21 kcal
-
3g kókuszzsír22 kcal
-
13g marcipán58 kcal
Összesen
583
kcal
- 5% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
220g tojás277 kcal
-
80g rétesliszt291 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
0 kcal
A krémhez
-
150g habtejszín438 kcal
-
150g étcsokoládé819 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
0 kcal
-
46 kcal
-
14g gyümölcscukor52 kcal
A fondanthoz és a díszítéshez
-
150g pillecukor477 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
8g víz0 kcal
-
171 kcal
-
20g kókuszzsír178 kcal
-
100g marcipán462 kcal
Összesen
4665
kcal
- 5% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
17.6g tojás22 kcal
-
6.4g rétesliszt23 kcal
-
3.2g cukor12 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
A krémhez
-
12g habtejszín35 kcal
-
12g étcsokoládé65 kcal
-
8g vaj57 kcal
-
0.3g vanília kivonat0 kcal
-
1.6g cukrozatlan kakaópor4 kcal
-
1.1g gyümölcscukor4 kcal
A fondanthoz és a díszítéshez
-
12g pillecukor38 kcal
-
12g porcukor46 kcal
-
0.6g víz0 kcal
-
3.6g kukoricakeményítő14 kcal
-
1.6g kókuszzsír14 kcal
-
8g marcipán37 kcal
Összesen
371
kcal
- 5% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 29.7 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 139 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 338.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 55 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 145 mg
-
Nátrium 74 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 74.3 g
-
Cukor 52 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 38.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 177 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 78 mg
-
Retinol - A vitamin: 174 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 130 micro
Összesen
583
kcal
- 5% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 57.7 g
Zsír
-
Összesen 237.5 g
-
Telített zsírsav 133 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 61 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 1114 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2704.5 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 101 mg
-
Kálcium 439 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 377 mg
-
Foszfor 1158 mg
-
Nátrium 596 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 594.5 g
-
Cukor 420 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 306.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1415 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 193 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 129 micro
-
Kolin: 624 mg
-
Retinol - A vitamin: 1392 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 287 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1042 micro
Összesen
4665
kcal
- 5% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 19 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 89 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 216 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 92 mg
-
Nátrium 48 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.5 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 24.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 113 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 111 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 83 micro
Összesen
371
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
4 db tojás
-
4 púpozott ek rétesliszt
-
4 ek cukor
-
0.5 tk sütőpor
-
1 késhegynyi szódabikarbóna
A krémhez
-
1.5 dl habtejszín
-
15 dkg étcsokoládé
-
10 dkg vaj
-
1 teáskanál vanília kivonat
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
2 ek gyümölcscukor
A fondanthoz és a díszítéshez
-
15 dkg pillecukor
-
15 dkg porcukor
-
1 ek víz
-
3 evőkanál kukoricakeményítő
-
2 dkg kókuszzsír
Elkészítés
A tésztához
- A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből közepesen kemény habot verünk, amihez kanalanként adagoljuk a cukrot, míg kemény és fényes nem lesz. Ugyanígy darabonként adjuk hozzá a tojásfehérjétfolyamatos keverés közben. A sütőporral elkevert lisztet is kanalanként adjuk hozzá, de most már spatulával keverve, hogy ne törjön össze a hab.
- Egy 16 cm-es átmérőjű kapcsos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral. A forma oldalát nem kenjük ki semmivel, mert akkor nem tud felemelkedni a tészta.
- Előmelegített 160 oC -os sütőben hőlégkeverésen fél óra alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e, addig nem nyitjuk ki a sütőajtót. Résre nyitott sütőajtónál hűtjük, míg langyos lesz, aztán kivehetjük.
- A tortát a formában hűtjük ki, majd az oldalát késsel meglazítva kivesszük a formából. Vízszintesen háromfelé vágjuk.
- A krémhez a tejszínt felmelegítjük,és a csokoládét felolvasztjuk benne, majd hűtőben dermedésig lehűtjük.
- A lehűlt csokis tejszínt habossá verjük robotgéppel, majd beleadagoljuk folyamatos keverés melletta cukrot, a kakaót és a vajat. Ezt a krémet négy részre osztjuk. Egy-egy rész megy a lapok közé, egy a torta tetejére, egy pedig a torta oldalára egyenletesen elsimítva.
- A fondanthoz 1 ek vízzel a felaprított pillecukrot mikróban 1,5-2 perc alatt felolvasztjuk. Kókuszzsírral kikent keverőtálba töltjük, és kanalanként adagoljuk hozzá a porcukrot, miközben folyamatosan keverjük. A keverőszárat is kenjük be kókuszzsírral, mert a pillecukor nagyon ragad.
- Egy sík felületet (én szilikonlapon készítettem) behintünk kukoricakeményítővel, és a lágy cukros pillecukrot kókuszzsíros kézzel elkezdjük kívülrőlbefelé hajtogatva gyúrni. Atetejét porcukorral szórjuk, míg már nem ragad, és nyújthatóvá válik. Kicsit hűtjük a hűtőben, majd kinyújtjuk kör alakúra, akkorára, mint a torta átmérője és a magassága kétszer.
- A kinyújtott fondant-ot a tortára terítjük, rásimítjuk, az alját pizzavágóval levágjuk.
- A marcipánokat is kinyújtjuk kb. 2 mm vékonyra,és az előre kemény papírból kivágott mintát ráfektetve szikével/snicerrel körbevágjuk. A kivágott mintát a torta tetejére fektetjük.
- A tortát fogyasztás előtt hideg helyenpihentetjük. Legjobb, ha egy éjszakát áll a hűtőben.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 9
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3684
- Feltöltés dátuma: 2013. március 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Évi néni
1830 recept
Meglepetésnek készítettük ismerősünknek. Nagy sikere volt.