r
Nosalty Logó

Sült fagyi

5,0

1 ÉRTÉKELÉS8 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Harmathy Ildikó
Sült fagyi
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótalaphoz

A fagyihoz

473
Kalória
16.2g
Fehérje
66.5g
Szénhidrátok
12.9g
Zsír
103.2g
Víz
180g
Koleszterin
2.8g
Rost
51.9g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A piskótalaphoz

A fagyihoz

Összesen 473 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A piskótalaphoz

A fagyihoz

Összesen 1890 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A piskótalaphoz

A fagyihoz

Összesen 174 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    420.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    216 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.5 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    103.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    173 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    266 micro
Összesen 473 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.9 g

Zsír

  • Összesen
    51.6 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1682.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    489 mg
  • Nátrium
    866 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    265.8 g
  • Cukor
    208 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    412.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    367 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    583 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    693 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1062 micro
Összesen 1890 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    154.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    38 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 174 kcal

Elkészítés

A piskótalaphoz

  1. A meggyet rumba áztatjuk.
  2. A szokásos eljárás szerint sütünk egy piskótalapot:
  3. A négy tojásfehérjéből pár csepp citrommal és a 4 ek cukorral kemény habot verünk.
  4. 2 fél tojáshéjat megmosva félreteszünk.
  5. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot is.
  6. Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját.
  7. Majd a 4 ek lisztet.
  8. Lapos tepsibe öntjük, amelyet előtte kivajazunk és liszttel szórunk vagy sütőpapírral béleljük.
  9. Forró sütőbe téve mérsékelt lángon megsütjük.
  10. Kihűtjük.
  11. A sütőt bekapcsoljuk, alaposan előmelegítjük.
  12. Kivágunk a piskótából egy akkora lapot, amekkora a tál, amelyen tálalni akarunk, illetve a fagyi dobozának a méretének megfelelőt.
  13. A piskótalapot a tálalótálra tesszük (amelyet úgy választunk ki, hogy be kell tegyük a forró sütőbe!)
  14. A piskótalapra ráhelyezzük a meggyet.
  15. A tojásfehérjéből a cukorral és a citromlével nagyon kemény habot verünk.
  16. Amikor a sütő már forró, a meggyre helyezzük a fagyit és bevonjuk a kemény cukros tojáshabbal.
  17. Két fél tojáshéjat nyomunk a habba.
  18. Forró sütőben pirosra sütjük - 10 perc.
  19. A tojáshéjakat kiemeljük, a helyükre meggyet teszünk.
  20. Azonnal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 30 perc

A maradék tojásfehérjék felhasználásának nagyon kölökbarát módja, de felnőtt társaság elkápráztatására is kiváló! Sokkal kevésbé ciki, mint ahogy hangzik!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Bodzabogyósorbet

Nem, ez nem áfonyafagylalt, de nem is erdei gyümölcsös: a szerény (és ingyen szedhető) bodza színezi szinte feketére a gombócokat, és tőle lesz ilyen karakteresen gyümölcsös a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Egyszerű sajttekercs

A vendégségek koronázatlan királynője a hidegtál. Mindenféle húskészítményt, sajtokat és kencéket szervírozhatunk egy tálcán. A sajttekercs egy keveréke ezeknek, hiszen sajt, sonka, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!