r
Nosalty Logó

Sertéskaraj velesült chutneyval

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Coook
Sertéskaraj velesült chutneyval
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 272 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2167 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 126 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    648 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    292 mg
  • Nátrium
    257 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    157 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 272 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    218.4 g

Zsír

  • Összesen
    84 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    640 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5184 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    267 mg
  • Kálcium
    187 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    312 mg
  • Foszfor
    2336 mg
  • Nátrium
    2055 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.7 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1255.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    210 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    608 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 2167 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    300.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 126 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt. A hagymákat vékonyra szeleteljük, a húst befűszerezzük az ötfűszer keverékkel és a sóval.
  2. A hagymát is sózzuk, a sütőedénybe terítjük, majd ráültetjük a húst, lefedjük fóliával, és a sütőben legalább 1 órát pároljuk.
  3. Levesszük a fóliát, majd kb. fél óra alatt pirosra sütjük a húst.
  4. A hagymát közepesen magas lángon lábosba tesszük az összes megmaradt borral, lével, a húst fóliával letakarva pihentetjük, addig a chutney is elkészül.
  5. A hagymához dobjuk a felaprított chilit és a mazsolát, majd amikor már kissé sziruposra főtt, hozzáadjuk az apróra kockázott zöldalmát is, és pár perc alatt összerottyantjuk, hogy még ropogós maradjon. Ízlés szerint adhatunk hozzá még cukrot. A felszeletelt karajjal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 124
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 8133
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A keleties ízek jól harmonizálnak a sertéskarajjal, a hagyma chutney pedig egyszerre édes, csípős és kissé savanykás.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...