Ribizli jam Évi nénitől
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
111g piros ribizli61 kcal
-
17g gyümölcscukor61 kcal
-
0 kcal
-
8 kcal
Összesen
130
kcal
- 2% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
1000g piros ribizli549 kcal
-
150g gyümölcscukor552 kcal
-
0 kcal
-
73 kcal
Összesen
1174
kcal
- 2% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
84.9g piros ribizli47 kcal
-
12.7g gyümölcscukor47 kcal
-
0.3g vanília kivonat0 kcal
-
2.1g zselésítő befőzőszer6 kcal
Összesen
100
kcal
- 2% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.5 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 128.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 48 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.5 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 91.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 45 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 51 micro
Összesen
130
kcal
- 2% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.7 g
Zsír
-
Összesen 2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1157 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 323 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 127 mg
-
Foszfor 431 mg
-
Nátrium 253 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 301.2 g
-
Cukor 227 mg
-
Élelmi rost 47 mg
VÍZ
-
Összesen 822.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 402 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 108 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 78 micro
-
Kolin: 74 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 245 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 461 micro
Összesen
1174
kcal
- 2% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.2 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 98.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 37 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.6 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 69.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 39 micro
Összesen
100
kcal
Hozzávalók
-
1 kg piros ribizli
-
15 dkg gyümölcscukor
-
1 kávéskanál vanília kivonat
-
1 csomag zselésítő befőzőszer
Elkészítés
- A ribizlit folyó víz alatt alaposan megmossuk, és szárairól leszedegetjük. Vigyázzunk rá, hogy csak ép gyümölcsszemek kerüljenek a lekvárba valóban.
- A ribizlihez adjuk a gyümölcscukrot,t és felfőzzük. Mikor felforrt, hozzáadjuk a zselésítőt, és 4-5 perc kevergetés után a vaníliát is.
- Forrón szitán átpasszírozzuk, és a jam-et kis sterilizált üvegekbe töltjük színültig, majd a fedővel lezárjuk.
- Az üvegeket dobozba vagy kisebb kosárba téve takaróval körbetekerjük, és 2-3 nap alatt ott hagyjuk teljesen kihűlni.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 25
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 11404
- Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Évi néni
1830 recept
A fiamnak szerettem volna kedveskedni ezekkel az apró üveg jamekkel. Szereti a húsok, sajtok mellé a kis dipeket eszegetni. Egy kg gyümölcsből 8 db 90 g-os üveg jam készült.