Rántott marhamáj tepsis krumplival
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
huzsi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 15% Zsír
A májhoz
-
150g marhamáj203 kcal
-
200g tej112 kcal
-
38g finomliszt137 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
50g zsemlemorzsa198 kcal
-
0g bors0 kcal
-
64g napraforgó olaj564 kcal
A krumplihoz
-
250g burgonya144 kcal
-
68g vöröshagyma25 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
10g napraforgó olaj88 kcal
Összesen
1510
kcal
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 15% Zsír
A májhoz
-
600g marhamáj810 kcal
-
800g tej448 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
200g zsemlemorzsa790 kcal
-
0g bors0 kcal
-
255g napraforgó olaj2254 kcal
A krumplihoz
-
1000g burgonya578 kcal
-
270g vöröshagyma98 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
40g napraforgó olaj354 kcal
Összesen
6032
kcal
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 15% Zsír
A májhoz
-
17.3g marhamáj23 kcal
-
23.1g tej13 kcal
-
4.3g finomliszt16 kcal
-
3.2g tojás4 kcal
-
5.8g zsemlemorzsa23 kcal
-
0g bors0 kcal
-
7.3g napraforgó olaj65 kcal
A krumplihoz
-
28.8g burgonya17 kcal
-
7.8g vöröshagyma3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0 kcal
-
1.3g petrezselyem0 kcal
-
1.2g napraforgó olaj10 kcal
Összesen
174
kcal
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 55 g
Zsír
-
Összesen 88.8 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 29 g
-
Koleszterin 503 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2151.2 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 93 mg
-
Kálcium 398 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 115 mg
-
Foszfor 883 mg
-
Nátrium 625 mg
-
Réz 15 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 117.9 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 345.6 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 7538 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 89 micro
-
E vitamin: 31 mg
-
C vitamin: 58 mg
-
D vitamin: 93 micro
-
K vitamin: 201 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 26 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 567 micro
-
Kolin: 610 mg
-
Retinol - A vitamin: 7461 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 919 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 773 micro
Összesen
1510
kcal
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 219.9 g
Zsír
-
Összesen 355.3 g
-
Telített zsírsav 60 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 145 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 117 g
-
Koleszterin 2010 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8604.8 g
-
Cink 32 mg
-
Szelén 373 mg
-
Kálcium 1593 mg
-
Vas 52 mg
-
Magnézium 458 mg
-
Foszfor 3531 mg
-
Nátrium 2498 mg
-
Réz 60 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 471.4 g
-
Cukor 62 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 1382.3 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 30152 micro
-
B6 vitamin: 10 mg
-
B12 Vitamin: 357 micro
-
E vitamin: 125 mg
-
C vitamin: 234 mg
-
D vitamin: 373 micro
-
K vitamin: 802 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 18 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 103 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2266 micro
-
Kolin: 2440 mg
-
Retinol - A vitamin: 29843 micro
-
α-karotin 66 micro
-
β-karotin 3676 micro
-
β-crypt 87 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3094 micro
Összesen
6032
kcal
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 10.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 58 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 248 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 102 mg
-
Nátrium 72 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 39.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 869 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 10 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 65 micro
-
Kolin: 70 mg
-
Retinol - A vitamin: 860 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 106 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 89 micro
Összesen
174
kcal
Hozzávalók
A májhoz
-
60 dkg marhamáj
-
8 dl tej
-
15 dkg finomliszt
-
2 db tojás
-
20 dkg zsemlemorzsa
-
bors ízlés szerint
-
3 dl napraforgó olaj
A krumplihoz
-
10 db burgonya
-
3 közepes fej vöröshagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
-
cayenne paprika ízlés szerint
-
1 csokor petrezselyem
-
5 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A májhoz
- Lehetőleg előző este tejbe áztassuk be a kb. 1 cm szélesre vágott májszeleteket.
- Másnap panírba forgassuk a tejből kivett májakat. A lisztbe tegyünk őrölt borsot, a tojásba pici sót.
- A panírozott szeletek mindkét oldalát fedő alatt süssük.
- Míg sül a máj, addig a krumplikat hámozzuk meg, és hasáboljuk, fűszerezzük, és zsírozott tepsibe tegyük. A krumpli hasábok közé a vékony karikára vágott hagymákat ne felejtsük el. Alufólia alatt kb. 30 perc alatt pároljuk, majd azt levéve, süssük tovább, míg szép ropogósak nem lesznek.
- Tipp: Ha a panírnál sok tojás megmarad, akkor a zsemlemorzsával keverjük össze, és a máj után süssük ki őket kis pogácsáknak.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 50 perc
- Receptkönyvben: 23
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 39
- Össznézettség: 16028
- Feltöltés dátuma: 2011. december 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
huzsi
26 recept
Finom, egyszerű, laktató étel. Próbáld ki! Tipp: A májakat ne sózzuk, mert nem lesznek finom puhák sütés után.