Cayenne paprika

Cayenne paprika

Leírás

A Közép- és Dél-Amerikában őshonos Cayenne chilipaprika égetően csípős őrleménye. (Megtévesztő az elnevezés, ugyanis a borshoz semmi köze.) Leginkább a magyar fűszerpaprikához hasonlítható, ám annál sokkal erősebb, így használatakor bánjunk csínján vele. Különféle pikáns, fűszeres fogások, szószok, pácok és fűszerkeverékek ízesítésére használatos.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Légmentesen lezárva, sötét helyen, szobahőmérsékleten.

100g Cayenne paprika

fehérjetartalom

12.01 g

zsírtartalom

14.38 g

szénhidráttartalom

56.63 g

víztartalom

8.05 g

gramm cayenne paprika?

Top ásványi anyagok

Foszfor

293 mg

Magnézium

152 mg

Kalcium

148 mg

Nátrium

30 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

2.45 g

C vitamin

76.4 mg

Kolin

51.5 mg

E vitamin

29.83 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

12.01 g

Zsír

telített zsírsav

3.26 g

egyszeresen telített zsírsav

2.75 g

többszörösen telített zsírsav

8.37 g

ásványi anyagok

Kalcium

148 mg

Vas

7.8 mg

Magnézium

152 mg

Foszfor

293 mg

Nátrium

30 mg

Cink

2.48 mg

Réz

0.373 mg

Mangán

2 mg

Szelén

8.8 µg

szénhidrát

rost

27.2 g

cukor

10.34 g

víz

8.05 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.328 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.919 mg

Niacin - B3 vitamin

8.701 mg

Folát

106 µg

Kolin

51.5 mg

Béta-karotin

21840 µg

Béta-kriptoxantin

6252 µg

Lutein+zeaxantin

13157 µg

E vitamin

29.83 mg

K vitamin

80.3 µg

A vitamin

2081 µg

C vitamin

76.4 mg

B6 vitamin

2.45 g

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...