r
Nosalty Logó

Pastitcio

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Malacka
Pastitcio
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A pastitcio-hoz

A besamel mártáshoz

669
Kalória
39.6g
Fehérje
46.6g
Szénhidrátok
35g
Zsír
142.9g
Víz
182.5g
Koleszterin
2.4g
Rost
5.5g
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A pastitcio-hoz

A besamel mártáshoz

Összesen 669 kcal
  • 15% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A pastitcio-hoz

A besamel mártáshoz

Összesen 6700 kcal
  • 15% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A pastitcio-hoz

A besamel mártáshoz

Összesen 213 kcal
  • 15% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.6 g

Zsír

  • Összesen
    35 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1312.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    357 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    491 mg
  • Nátrium
    332 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    142.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    239 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    229 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2876 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 669 kcal
  • 15% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    396.1 g

Zsír

  • Összesen
    349.7 g
  • Telített zsírsav
    176 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    117 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    1825 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13125.1 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    616 mg
  • Kálcium
    3568 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    636 mg
  • Foszfor
    4910 mg
  • Nátrium
    3320 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    465.8 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    1429.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2394 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    351 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    96 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1373 micro
  • Kolin:
    1237 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2289 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    1253 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    28764 micro
  • Lut-zea
    544 micro
Összesen 6700 kcal
  • 15% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    418.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    45.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    918 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 213 kcal

Elkészítés

A pastitcio-hoz

  1. A tésztát a szokásos módon megfőzzük, leöblítjük hideg vízzel. A szóját lobogó fűszeres vízben kb. 3 percig főzzük, majd leöntjük róla a vizet, s kicsit kinyomkodjuk belőle a vizet.
  2. A hagymát olajon megpirítjuk, majd beletesszük a darált húst és a szóját. Beletesszük a sűrített paradicsomot, ez ízlést szerint, ki mennyire szereti szószósan, én kb. 1 dobozt tettem bele. Ízesítjük a fűszerekkel, és kb. fél óráig főzzük még.
  3. Amíg a szósz elkészül, megcsináljuk a mártást. A vajat egy lábásban felolvasztjuk, majd beletesszük a lisztet, és kb. 3 percig kevergetve főzzök. Ezután beleöntjük a tejet, mikor mártás sűrűségű lesz, beletesszük a sajtot és a tojássárgáját,sózzuk, borsozzuk.
  4. Egy nagy hőálló edényben vagy magasabb falú tepsiben összekeverjük a szószt a tésztával. A tetejére ráöntjük a mártást, és megszórjuk sajttal. Sütőbe tesszük kb. 35-40 percre, míg a teteje megpirul, és a pastitcio megszilárdul.
  5. Melegen és hidegen egyaránt fogyasztható.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A párom imádja a bolognait, s mindig azt kéri, mikor hozzánk jön, mivel kedveskedni szeretnék neki, szívesen megcsinálnám neki. Azonban az anyukám már letiltott róla, mondva lassan azt fogja hinni, hogy mást nem is tudok készíteni.:) Ez egy kompromisszumos megoldás lett.:) Mindenkinek nagyon ízlett.:) Ez a recept nyáron lehet az igazi, mikor frissen érett paradicsomot tudunk bele tenni. A recept eredetije a Nagy Szakácskönyvben található.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Chilis udon carbonara

Ez a carbonara távol-keleti reflektorfénybe kerül a japán udontészta és a kínai Laoganma szereplésének köszönhetően. A Laoganma vagy más néven Old Godmother egy Kínában gyártott ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!