r
Nosalty Logó

Paprikás krumpli bográcsban

5,0

1 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Mártika és Feri
Paprikás krumpli bográcsban
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A paprikás krumplihoz

A díszítéshez

1340
Kalória
35.5g
Fehérje
115.6g
Szénhidrátok
83.4g
Zsír
667.5g
Víz
67.5g
Koleszterin
16.2g
Rost
12.5g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A paprikás krumplihoz

A díszítéshez

Összesen 1340 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A paprikás krumplihoz

A díszítéshez

Összesen 5359 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A paprikás krumplihoz

A díszítéshez

Összesen 116 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    35.5 g

Zsír

  • Összesen
    83.4 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2097.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    454 mg
  • Nátrium
    1341 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    667.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    167 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    73 micro
  • β-karotin
    1390 micro
  • β-crypt
    127 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    829 micro
Összesen 1340 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    142.2 g

Zsír

  • Összesen
    333.6 g
  • Telített zsírsav
    125 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8389.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    505 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    642 mg
  • Foszfor
    1815 mg
  • Nátrium
    5365 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    462.3 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    65 mg

Víz

  • Összesen
    2669.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    503 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    667 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    224 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    502 micro
  • Kolin:
    332 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    293 micro
  • β-karotin
    5560 micro
  • β-crypt
    506 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    3314 micro
Összesen 5359 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    182.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    58.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    112 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 116 kcal

Elkészítés

A paprikás krumplihoz

  1. Pörköltalapot készítünk, a szalonnát apróra vágjuk, beletesszük a bográcsba, zsírjában megpirítjuk.
  2. A szalonnát kivesszük a bográcsból, félretesszük. A szalonna zsírjában megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát. A bográcsot a tűzről levesszük (az őrölt pirospaprika ne keseredjen meg). Meghintjük pirospaprikával, beletesszük a zúzott fokhagymát, hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt, és az egészet kevergetve tovább pirítjuk, s végül kevés (1-2 dl) vízzel felengedjük.
  3. Így forraljuk fedő alatt, amíg a krumplit megpucoljuk, és kockára vágjuk.
  4. Végül beletesszük a megtisztított, kockára vágott burgonyát. Az egészet felöntjük vízzel, úgy, hogy ellepje. Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint ízesítjük erőspaprikával, beletesszük a negyedbe vágott paradicsomot, paprikát, majd lassú tűzön kb. 40 perc alatt készre főzzük.
  5. Tejfölös uborkasalátával, kenyérrel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 60 perc
  • Főzés módja: bográcsos

A paprikás ételek megszületésének elengedhetetlen előfeltétele volt a fűszerpaprika megjelenése a magyarországi konyhákban. A paprikás hús kifejezés először a szegedi piarista rendház rektorának, Klotz Bálintnak a számadáskönyvében fordul elő 1786-ban. A hagyományos magyar ételek közül az egyik legnépszerűbb a paprikás krumpli. Elkészítése egyszerű, és olcsó - ugyanakkor  kiadós és kimondottan finom. Megjegyzés: Ne sok vízzel főzzük, éppen csak ellepje. Főzés közben többször óvatosan megkeverjük, vagy a bográcsot forgatjuk, rázogatjuk. Főzés közben gyakran kell kevergetni, mert gyorsan leragad! 1 adag paprikás krumpli 187[Kcal]        4,6 Feh. [g]      3,9 Zsír [g]       33,4 CH [g      5,7 Rost [g]     320 Menn [g]

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!