Krumplis ravioli maradékból
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
nyihaj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
113g burgonya65 kcal
-
15g tojássárgája48 kcal
-
35 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
A töltelékhez
-
38g darált sertéshús68 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
18 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
10 kcal
-
0g fűszersó0 kcal
A tálaláshoz
Összesen
672
kcal
- 8% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
450g burgonya260 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
A töltelékhez
-
150g darált sertéshús273 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
71 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
41 kcal
-
0g fűszersó0 kcal
A tálaláshoz
Összesen
2684
kcal
- 8% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
34g burgonya20 kcal
-
4.5g tojássárgája15 kcal
-
1.2g napraforgó olaj11 kcal
-
3.8g vaj27 kcal
-
15.1g finomliszt55 kcal
A töltelékhez
-
11.3g darált sertéshús21 kcal
-
3.8g vöröshagyma1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0.6g napraforgó olaj5 kcal
-
1.1g finomliszt4 kcal
-
3.8g sűrített paradicsom3 kcal
-
0g fűszersó0 kcal
A tálaláshoz
Összesen
203
kcal
- 8% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 25.3 g
Zsír
-
Összesen 35.9 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 256 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 941.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 258 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 64 mg
-
Foszfor 383 mg
-
Nátrium 191 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 62.2 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 175.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 307 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 45 micro
-
K vitamin: 53 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 82 micro
-
Kolin: 182 mg
-
Retinol - A vitamin: 244 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 747 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 3596 micro
-
Lut-zea 256 micro
Összesen
672
kcal
- 8% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 101.2 g
Zsír
-
Összesen 143.5 g
-
Telített zsírsav 65 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 50 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 1023 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3765.7 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 160 mg
-
Kálcium 1032 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 256 mg
-
Foszfor 1531 mg
-
Nátrium 762 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 249 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 701.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1227 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 135 mg
-
D vitamin: 179 micro
-
K vitamin: 214 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 328 micro
-
Kolin: 728 mg
-
Retinol - A vitamin: 975 micro
-
α-karotin 37 micro
-
β-karotin 2986 micro
-
β-crypt 21 micro
-
Likopin 14382 micro
-
Lut-zea 1022 micro
Összesen
2684
kcal
- 8% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 10.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 77 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 284.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 78 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 116 mg
-
Nátrium 58 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 52.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 93 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 74 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 225 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 1085 micro
-
Lut-zea 77 micro
Összesen
203
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
3 db tojássárgája
A töltelékhez
-
15 dkg darált sertéshús
-
1 kis fej vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 ek napraforgó olaj
-
5 dkg sűrített paradicsom
-
fűszersó ízlés szerint
A tálaláshoz
Elkészítés
A tésztához
- A vöröshagymát apróra vágjuk, és az olajon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a darált húst, megpirítjuk, fűszerezzük, hozzákeverjük a fokhagymát. Hozzáadjuk a liszttel elkevert paradicsomot, és készre pároljuk a húst. (Amennyiben van maradék pörkölt vagy bolognai mártás otthon, esetleg főtt hús, sült hús, az is kiváló alapja a tölteléknek! Pörkölt és bolognai esetében csak liszt kell a töltelékbe, és azzal átforralni. Maradék hús esetében kedvünk szerint ízesíthetjük a mártást.)
- A tésztához sós vízben megfőzzük a kockára vágott burgonyát. Összetörjük, hagyjuk langyosra hűlni. (Ha van maradék tört krumpli, akkor ezzel a lépéssel előrébb vagyunk :). A langyos krumplihoz adjuk a hozzávalókat, és összeállítjuk a tésztát. (Én eddig minden esetben gluténmentes liszttel készítettem, így először 15 dkg Coelipan/Schar lisztet tettem a tésztához, hagytam állni 20 percet, majd ha nagyon formázhatatlan volt a tészta, akkor tettem még hozzá 1-2 evőkanálnyit. Gluténmentes liszttel akkor jó a tészta, ha még picit ragad, mert így megsütve sem lesz kőkemény! A ragacsos tészta olajos kézzel jól formázható :).)
- A krumplis tésztából 20-24 golyót formázunk, amit vagy kinyújtunk körré, vagy haladósan a kezünkkel ellapítunk, teszünk bele egy kanálnyi tölteléket, és félbehajtva, összenyomkodjuk a széleit.
- Ha szeretjük, szezámmag is kerülhet kívülre rá.
- Serpenyőben kevés olajat melegítünk, és közepes hőfokon (főzőlapon 5-6-os fokozat) szépen átsütjük a raviolik mindkét oldalát. Oldalanként 6-8 perc alatt.
- Melegen tálaljuk fokhagymás, metélőhagymás tejföllel. Ízlés szerint reszelt sajttal is megszórható.
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 169
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 16460
- Feltöltés dátuma: 2011. november 01.
Ajánló
Pohár félszáraz vörösbor :).
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
nyihaj
120 recept
Krumplis pogácsa sósan tuningolva :). Különösebb sztorija nincs, nálunk tényleg a maradékok élnek tovább ebben a receptben :). A fokhagymás tejföl miatt inkább vacsorának vagy hétvégi ebédnek ajánlom friss zöldsalátával.