r
Nosalty Logó

Krumplis ravioli maradékból

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nyihaj
Krumplis ravioli maradékból
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Összesen 672 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Összesen 2684 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Összesen 203 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    25.3 g

Zsír

  • Összesen
    35.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    256 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    941.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    258 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    383 mg
  • Nátrium
    191 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    175.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    307 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    182 mg
  • Retinol - A vitamin:
    244 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    747 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    3596 micro
  • Lut-zea
    256 micro
Összesen 672 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    101.2 g

Zsír

  • Összesen
    143.5 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1023 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3765.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    1032 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    256 mg
  • Foszfor
    1531 mg
  • Nátrium
    762 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    249 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    701.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1227 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    135 mg
  • D vitamin:
    179 micro
  • K vitamin:
    214 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    328 micro
  • Kolin:
    728 mg
  • Retinol - A vitamin:
    975 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    2986 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    14382 micro
  • Lut-zea
    1022 micro
Összesen 2684 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    284.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    225 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1085 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 203 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A vöröshagymát apróra vágjuk, és az olajon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a darált húst, megpirítjuk, fűszerezzük, hozzákeverjük a fokhagymát. Hozzáadjuk a liszttel elkevert paradicsomot, és készre pároljuk a húst. (Amennyiben van maradék pörkölt vagy bolognai mártás otthon, esetleg főtt hús, sült hús, az is kiváló alapja a tölteléknek! Pörkölt és bolognai esetében csak liszt kell a töltelékbe, és azzal átforralni. Maradék hús esetében kedvünk szerint ízesíthetjük a mártást.)
  2. A tésztához sós vízben megfőzzük a kockára vágott burgonyát. Összetörjük, hagyjuk langyosra hűlni. (Ha van maradék tört krumpli, akkor ezzel a lépéssel előrébb vagyunk :). A langyos krumplihoz adjuk a hozzávalókat, és összeállítjuk a tésztát. (Én eddig minden esetben gluténmentes liszttel készítettem, így először 15 dkg Coelipan/Schar lisztet tettem a tésztához, hagytam állni 20 percet, majd ha nagyon formázhatatlan volt a tészta, akkor tettem még hozzá 1-2 evőkanálnyit. Gluténmentes liszttel akkor jó a tészta, ha még picit ragad, mert így megsütve sem lesz kőkemény! A ragacsos tészta olajos kézzel jól formázható :).)
  3. A krumplis tésztából 20-24 golyót formázunk, amit vagy kinyújtunk körré, vagy haladósan a kezünkkel ellapítunk, teszünk bele egy kanálnyi tölteléket, és félbehajtva, összenyomkodjuk a széleit.
  4. Ha szeretjük, szezámmag is kerülhet kívülre rá.
  5. Serpenyőben kevés olajat melegítünk, és közepes hőfokon (főzőlapon 5-6-os fokozat) szépen átsütjük a raviolik mindkét oldalát. Oldalanként 6-8 perc alatt.
  6. Melegen tálaljuk fokhagymás, metélőhagymás tejföllel. Ízlés szerint reszelt sajttal is megszórható.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 169
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 16460
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 01.

Ajánló

Pohár félszáraz vörösbor :).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Krumplis pogácsa sósan tuningolva :). Különösebb sztorija nincs, nálunk tényleg a maradékok élnek tovább ebben a receptben :). A fokhagymás tejföl miatt inkább vacsorának vagy hétvégi ebédnek ajánlom friss zöldsalátával.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...