r
Nosalty Logó

Kolozsvári gombás máj

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Salamon Csilla
Kolozsvári gombás máj
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 650 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 3245 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 180 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    24.7 g

Zsír

  • Összesen
    55.2 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    438 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    814.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    482 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    259.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3458 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    617 micro
  • Kolin:
    230 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3449 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    40 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 650 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    123.6 g

Zsír

  • Összesen
    275.8 g
  • Telített zsírsav
    113 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    2189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4071.6 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    346 mg
  • Kálcium
    493 mg
  • Vas
    49 mg
  • Magnézium
    205 mg
  • Foszfor
    2408 mg
  • Nátrium
    546 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1295.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17292 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    85 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    115 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    12 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    74 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3087 micro
  • Kolin:
    1150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17244 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    454 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 3245 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    224.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    952 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    949 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    11 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 180 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A felmelegített olajba beletesszük a kiskockára vágott szalonnát. Ha kezd pirulni, rádobjuk a szeletekre vágott hagymát és a gombát. Sóval, borssal és pirospaprikával ízesítjük.
  2. A vajon megpirítjuk a májat, majd belerakjuk a raguba és összerottyantjuk.
  3. A lisztet a tejföllel összekeverjük és behabarjuk.
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 157
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 10591
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 06.

Ajánló

Én most galuskával tálaltam.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kolozsvári gombás máj
Salamon Csilla 1203 recept

Olasz vendégeink voltak, azoknak készítettem el ezt a finomságot.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...