r
Nosalty Logó

Koktél kréker

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Ági78
Koktél kréker
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 561 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 3369 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 325 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1551.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    248 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    163 mg
  • Foszfor
    413 mg
  • Nátrium
    689 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    203 micro
Összesen 561 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.4 g

Zsír

  • Összesen
    143.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9308.1 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    1491 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    979 mg
  • Foszfor
    2478 mg
  • Nátrium
    4136 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    464.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    86 mg

VÍZ

  • Összesen
    319.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    529 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1218 micro
Összesen 3369 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    896.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    239 mg
  • Nátrium
    398 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 325 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A langyos vízben egy csipet cukorral és liszttel felfuttatjuk az élesztőt.
  2. Egy tálba kimérjük a háromféle lisztet, majd hozzáadjuk az élesztőt, olajat, sót, cukrot és összeállítjuk a tésztát.
  3. Letakarva, langyos helyen egy óra alatt a duplájára kelesztjük.
  4. A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra.
  5. A tésztát négy részre osztjuk, majd ezeket egyenként, lisztezett sütőpapíron 1 mm vékonyra nyújtjuk. Meghintjük sóval, és tetszés szerint ízesítjük mákkal, lenmaggal, szezámmaggal vagy zöldfűszerekkel. A sót, magvakat és zöldfűszereket nyújtófával kissé rányomjuk a tésztára, majd kb. 2x2 cm-es négyzetekre vágjuk.
  6. A tésztát a sütőpapírral óvatosan a tepsibe "húzzuk". Kissé szétigazgatjuk a négyzeteket, majd adagonként 12-14 perc alatt aranybarnára és ropogósra sütjük a krékert.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x40x2
  • Sütés ideje: 14 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 245
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 26
  • Össznézettség: 35038
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Régen nagyon szerettem a koktél krékert. Most úgy döntöttem, sütök itthon. Eredetileg a recept csak sima lisztet ír, és szárított élesztőt; a folyadékok mennyiségén is változtattam kicsit. Szóval variáltam.:) Sajt most sajnos nem volt itthon, de azt hiszem így is gyorsan elfogy (legközelebb azzal is kipróbálom). http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...