r
Nosalty Logó

Klappertert - az afrikai kókuszos pite

0,0

0 ÉRTÉKELÉS25 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
P.
Klappertert - az afrikai kókuszos pite
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

699
Kalória
8g
Fehérje
73.6g
Szénhidrátok
43.2g
Zsír
62.9g
Víz
160.7g
Koleszterin
5.1g
Rost
43.7g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 699 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4187 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 363 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    43.2 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    317.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.6 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    62.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    244 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    239 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 699 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    48 g

Zsír

  • Összesen
    259.3 g
  • Telített zsírsav
    182 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    964 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1902.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    284 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    200 mg
  • Foszfor
    939 mg
  • Nátrium
    317 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    441.9 g
  • Cukor
    262 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    377.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1462 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    538 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1437 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    303 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    745 micro
Összesen 4187 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    32.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 363 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóiból összemorzsoljuk a vajat a sütőporos, sós, cukrosliszttel, amíg morzsás nem lesz.
  2. Beleütjük a tojást, összegyúrjuk. Ha nem áll össze rugalmasra, vigyázva 1-2 ek vizet még tegyünk hozzá.
  3. Kibélelünk vele egy 24-es piteformát vagy sima kapcsosat, úgy, hogy 4-5 cm-es perem legyen körben tésztából.Így tesszük a hűtőbe, amíg a töltelék elkészül.
  4. Ehhez a vizet és a cukrot kb. 5 perc alatt, nagy lángonfelfőzzük szirupnak, de ne legyen túl sűrű,az utolsó pár percben hozzáadjuk a vanília magjait. Legyen jó forró, amikor ezután beleöntjük a kókuszreszeléket és hozzáadjuk a vajat.
  5. Addig kevergetjük, amíg teljeses elolvad a vaj, majd hagyjuk langyosra hűlni. Ha nem vaníliamagokkal dolgozunk, akkor az aromát vagy a vaníliás cukrot már langyosan tegyük bele.
  6. Hozzáadjuk a citromhéjat és -levet, majd belütjük a tojást és az 1 sárgáját, és teljesen simára keverjük.
  7. Kivesszük a hűtőből a tésztát, vékonyan megkenjük 2 ek sárgabaracklekvárralés beleöntjük a tölteléket. Azonnal sütőbe tesszük, és megsütjük.
  8. Ha kivettük a sütőből, várunk, amíg kézmelegre hűl, és ekkor szeleteljük, még melegen tálaljuk. Hagyományosan tejszínnel és kandírozott citromhéjdarabokkal, de a vaníliafagyi sem tesz vele rosszat.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24

Nyílt egy új étterem Frankfurtban. Jó, tulajdonképpen majdnem minden héten nyílik egy, de ez most tényleg érdekes volt. A konyhája teljesen vegyes, a világ minden tájáról vannak étkek benne, kicsit olyan, mint a Goa otthon, az Andrássy úton. Elmentünk barátokkal kóstolni, és túl azon, hogy természetesen nagyon jó volt, egy új recepttel gazdagodtam megint. A desszertünk egy fura pite volt, valamilyen afrikai gyümölcsből készült töltelékkel, de amint a pincér kimondta a nevét, már el is felejtettem. Néztem rá furán, aztán csak annyit mondott: tulajdonképpen úgy készül, mint a klappertert, csak gyümölcs van benne. Aha... Legalább a klappertert megmaradt, hazáig egész úton ismételgettem magamban, nehogy elfelejtsem. Otthon még csak az ajtóban húztam le a cipőmet, de jóuram már a gép előtt ült, hogy megtalálja nekem a sütit. És még ő mondja, hogy függő vagyok. Bagoly... Megtaláltuk, az eredményt itt osztom meg veletek. A kalppertert egy egészen pontosan Dél-Afrikában honos pite. Szaftos, kókuszos, igen édes nyalánkságról van szó, szinte már ragacsos. Kókuszrajongóknak kötelező, másoknak fakultatív, de érdemes egyszer kipróbálni.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Marhahúsos empanada

Spanyolországban és a dél-amerikai országokan honos finomság az empanada, amelynek tradicionális verziója szaftos marhahúsraguval készül. Az omlós tészta és a fűszeres belső kettőse ...

Lakos Benedek

Vegán almás pite

Egy klasszikus süteményt, az almás pitét készítjük el teljesen vegán módon. Ebben a videóban lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan készíthetsz szaftos, fűszeres tölteléket és ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Egyszerű sajttekercs

A vendégségek koronázatlan királynője a hidegtál. Mindenféle húskészítményt, sajtokat és kencéket szervírozhatunk egy tálcán. A sajttekercs egy keveréke ezeknek, hiszen sajt, sonka, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!