r
Nosalty Logó

Karfiolkrémleves dupla sajttal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Sonce
Karfiolkrémleves dupla sajttal
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A leveshez

A sajtos-fokhagymás kenyérkockához

508
Kalória
25.6g
Fehérje
35g
Szénhidrátok
29.8g
Zsír
368.4g
Víz
63.6g
Koleszterin
4.1g
Rost
7.3g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A leveshez

A sajtos-fokhagymás kenyérkockához

Összesen 508 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A leveshez

A sajtos-fokhagymás kenyérkockához

Összesen 2029 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A leveshez

A sajtos-fokhagymás kenyérkockához

Összesen 78 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.6 g

Zsír

  • Összesen
    29.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2038.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    393 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    295 mg
  • Nátrium
    1271 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    368.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 508 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.4 g

Zsír

  • Összesen
    119.1 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    255 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8153.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    1571 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    1181 mg
  • Nátrium
    5083 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    140.2 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    1473.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    667 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    198 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    431 micro
  • Kolin:
    278 mg
  • Retinol - A vitamin:
    660 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 2029 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    315.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    197 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    57.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 78 kcal

Elkészítés

A leveshez

  1. 7-8 dl vizet felteszünk főni. Beledobunk a két kockát, a fokhagymát, sót és az apróra szedett karfiolrózsákat. Lefedve puhára főzzük.
  2. Mikor már teljesen puha, a reszelt trappista sajttal és a sajtkrémmel puhára turmixoljuk. Levesszük a tűzről és lassan hozzáadjuk a tejszínt. Szerecsendióval fűszerezzük.
  3. Még egy nagyon picit visszatesszük, de már nem főzzük (éppen csak addig, amíg egyet buggyan).
  4. Kenyérkockához a kenyeret vagy zsömlét apró kockára vágjuk, közben az olajat egy teflon serpenyőben a fokhagymával felhevítjük. A kenyérkockákat rádobjuk, majd reszelt sajtot szórunk rá.
  5. Addig kevergetjük, amíg a sajt ráolvad (először összeáll az egész, de nem kell megijedni), aztán addig kevergetjük, amíg a sajtos kockák elválnak egymástól.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Főzés ideje: 20 perc

Természetesen nincs olyan hét, hogy ne legyen valamilyen leves itthon, és mivel már nagyon untam a komoly tartalmas leveseket, így gondoltam egyet (vettem karfiolt a piacon), és elővettem egy régi receptet. Na, persze egy kicsit felturbóztam, ez lett belőle. A képen levesgyönggyel van, mert mire a képet készítettem, a maradék levesbe már nem jutott kenyérkocka. :-)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

5 étel, amit ne otthon készíts el – Van, amit...

Vannak ételek, amelyeket jobb, ha a profi séfekre bízunk – ezek elkészítése ugyanis olyan szaktudást és összetett technikákat igényelhet, ami túlmutat az otthoni főzés határain. Persze a bevállalósak tehetnek egy próbát, de sokszor nem éri meg a befektetett energia.

Top Receptek

Vadas mártás sertéshússal

Bizony, nem mindenki szereti a vadhúsokat... De nem is teheti meg, hogy megvegye... Sokan örülnének, ha csak mártásos tésztát ehetnének... Személy szerint, a családomat is ideértve, nem ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!