Házi krémsajt - mascarpone helyett
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
animoni
adag
Előkészítés
perc
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2.7 g
Zsír
-
Összesen 21.8 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 66 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 249.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 114 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 86 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.2 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 82.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 140 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 136 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
223
kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 11 g
Zsír
-
Összesen 87.1 g
-
Telített zsírsav 46 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 266 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 999.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 455 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 342 mg
-
Nátrium 140 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.8 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 328.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 558 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 86 mg
-
Retinol - A vitamin: 545 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 113 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18 micro
Összesen
891
kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2.4 g
Zsír
-
Összesen 19.4 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 222.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 101 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 76 mg
-
Nátrium 31 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 73.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 124 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 121 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
198
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A tejfölt szobahőmérsékleten hagyjuk kb. két óráig.
- Levesszük a tetejét, és a mikróban kézmelegre melegítjük.
- A mullapot kétrét hajtjuk, és beletesszük egy tésztaszűrőbe, majd az egészet egy edénybe helyezzük (lehetőleg olyanba, amibe nem esik bele a tésztaszűrő), úgy, hogy a szűrő és az edény alja között maradjon hely.
- A tejföl dobozát kicsit megnyomkodjuk, vigyázzunk, hogy a tejfölt lehetőleg ne törjük össze, majd beleborítjuk a tésztaszűrőbe. A doboz aljára késsel fúrunk egy kis lyukat, hogy könnyen kicsusszanjon a tejföl.
- A mullapot befőttes gumival összekötjük, és az egészet betesszük a hűtőbe jó két napra.
- Receptkönyvben: 576
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 13
- Össznézettség: 53209
- Feltöltés dátuma: 2010. május 26.
Ajánló
Hamis tiramisuhoz.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
animoni
21 recept
A mascarpone nem egy olcsó dolog, sajnos. Így amikor egyszer tiramisut akartam mindenáron csinálni, elkezdtem felkutatni a világhálót, hogy mivel lehetne helyettesíteni. Krémsajt...hmmm..az is drága:-( Mikor már majdnem feladtam, akkor találtam rá a megoldásra Wiselady blogján. Én csak tiramisut szoktam ebből a receptből csinálni, máshoz, amihez mascarpone kell, még nem csináltam, nem tudom, hogy ahhoz jól megy-e. Az állaga keményebb, mint a mascarpone-é, valamint az íze kicsit savanykás, de elektromos habverővel és cukorral mindent meg lehet oldani:-)