r
Nosalty Logó

Francia almás pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Francia almás pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
140 °C
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 555 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3325 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 196 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    34.1 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    218 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    456.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    171.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    321 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    314 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    190 micro
Összesen 555 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.9 g

Zsír

  • Összesen
    204.7 g
  • Telített zsírsav
    121 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1307 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2737.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    760 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    1141 mg
  • Nátrium
    535 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    319.1 g
  • Cukor
    151 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1026.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1925 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    234 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    720 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1884 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    475 micro
  • β-crypt
    67 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1140 micro
Összesen 3325 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    161 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 196 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztből, 1 tojásból, felkockázott vajból, cukorból, sóból tésztát gyúrunk, lisztezett deszkán kinyújtjuk kör alakúra, egy kivajazott piteformába simítjuk, széleihez igazítjuk, villával megszúrkáljuk és 160 C-ra előmelegített sütőben 15 perc alatt elősütjük.
  2. Míg a tészta sül, 2 almát megpucolunk, magházát kivágjuk, vékony szeletekre szeljük.
  3. A tejszínt, tojást, cukrot, vanília kikapart belsejét és a joghurtot összekeverjük.
  4. Az elősütött tésztát betakarjuk az almaszeletekkel és a tetejére öntjük a tejszínes tojást. 140 fokon kb. 1 órán keresztül sütjük.
  • Sütés hőfoka: 140 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 75 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7856
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Francia almás pite
Évi néni 1830 recept

A családom a TV-ben focit nézett, amiről nem akartak elkapcsolni. Egész nap szobát festettünk, tehát szívesen pihentem volna, de ennek én más módját is ismerem, mintha csak elnyúltam volna a kanapén. Kipenderedtem a konyhába és nekiálltam a tortának. A meccs végén persze férjem is ott tornyosult a konyhában, hogy mikor sül meg végre a torta, mikor lehet már enni? Még forró volt, de fel kellett darabolnom, mert olyan türelmetlenek voltak. Én is. Csoda, hogy hízom? Este 8 után ilyesmit enni. Na mindegy.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...