Fenyőmagos pulykarolád diómártással
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 19% Zsír
A pulykaroládhoz
-
200g pulykamell314 kcal
-
25g fenyőmag168 kcal
-
10g tojásfehérje5 kcal
-
25g főzőtejszín33 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
A diómártáshoz
-
13g vaj90 kcal
-
38g dió245 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
A burgonya tornyocskákhoz
-
250g burgonya144 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
15g tojássárgája48 kcal
-
2g só0 kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 19% Zsír
A pulykaroládhoz
-
800g pulykamell1256 kcal
-
100g fenyőmag673 kcal
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
A diómártáshoz
-
50g vaj359 kcal
-
150g dió981 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
A burgonya tornyocskákhoz
-
1000g burgonya578 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
7g só0 kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 19% Zsír
A pulykaroládhoz
-
30.2g pulykamell47 kcal
-
3.8g fenyőmag25 kcal
-
1.5g tojásfehérje1 kcal
-
3.8g főzőtejszín5 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
3.2g napraforgó olaj28 kcal
A diómártáshoz
-
1.9g vaj14 kcal
-
5.7g dió37 kcal
-
7.6g főzőtejszín10 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
A burgonya tornyocskákhoz
-
37.8g burgonya22 kcal
-
1.9g vaj14 kcal
-
2.3g tojássárgája7 kcal
-
0.3g só0 kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 62.8 g
Zsír
-
Összesen 109.9 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 39 g
-
Koleszterin 373 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2657.2 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 61 mg
-
Kálcium 196 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 223 mg
-
Foszfor 890 mg
-
Nátrium 1269 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.1 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 371.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 306 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 34 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 113 micro
-
Kolin: 193 mg
-
Retinol - A vitamin: 299 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 80 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 187 micro
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 251.1 g
Zsír
-
Összesen 439.6 g
-
Telített zsírsav 118 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 133 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 157 g
-
Koleszterin 1491 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10628.9 g
-
Cink 29 mg
-
Szelén 242 mg
-
Kálcium 785 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 892 mg
-
Foszfor 3559 mg
-
Nátrium 5075 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 15 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 180.2 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 1487.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1222 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 50 mg
-
C vitamin: 153 mg
-
D vitamin: 137 micro
-
K vitamin: 89 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 56 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 451 micro
-
Kolin: 773 mg
-
Retinol - A vitamin: 1195 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 319 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 746 micro
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.5 g
Zsír
-
Összesen 16.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 401.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 134 mg
-
Nátrium 192 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 56.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 46 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 28 micro
Hozzávalók
A pulykaroládhoz
-
10 dkg fenyőmag
-
1 db tojásfehérje
-
1 dl főzőtejszín
-
1 kk só
-
1 kk fehér bors
-
1 dl napraforgó olaj
A diómártáshoz
-
5 dkg vaj
-
15 dkg dió
-
2 dl főzőtejszín
-
0.5 kk fehér bors
A burgonya tornyocskákhoz
-
1 kg burgonya
-
5 dkg vaj
-
3 db tojássárgája
-
1 tk só
Elkészítés
A pulykaroládhoz
- A pulykamellrolád elkészítése:
- A pulykamellfiléből 4 egyforma szeletet vágunk (kb. 14 dkg-os szeleteket). Klopfoljuk (tipp: folpackfólia alatt), mindkét oldalát sózzuk, fehérborssal hintjük.
- A maradék 20-26 dkg "nyesedék" húst a tejszínnel, tojásfehérjével, sóval és fehérborssal rúdmixerrel vagy robotgéppel pépesítjük.
- Hozzáadjuk a fenyőmagot, összedolgozzuk, és az így keletkezett fenyőmagvas pürét fölkenjük a pulykamell szeletekre.
- Két szélét kissé behajtjuk, és lazán feltekerjük (mint a piskótatekercset).
- Egy megfelelő nagyságú tepsit vékonyan kiolajozunk, és egymás mellé szorosan belehelyezzük a pulykamell tekercseket úgy, hogy az illesztett része legyen alul.
- Kb. 125-130 fokos sütőben 35 percig sütjük.
- Tálalás előtt még forrón kb. 0,5 cm vastag szeletekre vágjuk.
- Diómártás elkészítése:
- A diót a sütőben enyhén megpirítjuk. A barna külső héját kézzel ledörzsöljük (ami lejön róla). Majd késsel gorombára vágjuk.
- A vajat serpenyőben felolvasztjuk, ezen a diót átpirítjuk, fehérborssal, sóval ízesítjük (éppen hogy csak), majd tejszínnel felöntjük, és beforraljuk.
- Pommes du chef (burgonya tornyocska) elkészítése:
- A főtt burgonyát áttörjük, mint a burgonyapürét. Olvasztott vajat adunk hozzá, ízesítjük sóval és a tojássárgákkal, jól összekeverjük.
- Csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük, és vajazott, zsemlemorzsával megszórtsütőlemezre kicsi tornyokat formázunk.
- 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg a szélei enyhén megbarnulnak.
- Sütés hőfoka: 130 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 35 perc
- Receptkönyvben: 94
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 10430
- Feltöltés dátuma: 2010. április 24.
Ajánló
Elsősorban vendégváráshoz, ünnepi alkalomra ajánlom.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
A leírás alapján bonyolultnak tűnhet, pedig egyáltalán nem az. Ha vendégváráshoz szánjuk, a húst előre is elkészíthetjük, hűtőben másnapig simán eláll, így aznap már csak a mártást és a burgonyát kell elkészíteni. A burgonya-tornyocskákat is előre kinyomkodhatjuk (1-2 órával, nem fog összeesni), és mikor a vendégek a levest kanalazzák, usgyi be a sütőbe. A diómártást viszont úgy időzítsük, hogy friss legyen, egyébként is kb. 5 perc elkészíteni. Sem a mártás, sem a tornyocskák nem hálálják meg az újramelegítést. (A burgonya kb. vattacukor állagú, a mártás pedig egy trutyi lesz:) ) Ha a mártást mégis melegíteni kellene, kevés tejszínt adjunk még hozzá, és semmi gond nem lesz az állagával. Kellékigényes, be kell szerezni hozzá egy jóféle habzsákot. A műanyag, injekcióstűre emlékeztető nyomókákkal (amelyikeknek orrán-száján folyik minden) ne kísérletezzünk. :) Higgyétek el, érdemes beruházni egy jó habzsákba. (Pl. Ikeában is van egész olcsón vagy profibb változatban pl. a Metróban, azt hiszem, Zenker, bár nem biztos- utóbbi jobb, nekem van mindkettő.)