r
Nosalty Logó

Fehérboros tárkonyos csirkeraguleves nokedlival

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Hobbychef
Fehérboros tárkonyos csirkeraguleves nokedlival
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A leveshez

A nokedlihez

403
Kalória
20.7g
Fehérje
36g
Szénhidrátok
17.5g
Zsír
458.7g
Víz
128.9g
Koleszterin
6.3g
Rost
9.8g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A nokedlihez

Összesen 403 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A nokedlihez

Összesen 1604 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A nokedlihez

Összesen 58 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    695.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    285 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    458.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    392 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    1321 micro
  • β-karotin
    3328 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    896 micro
Összesen 403 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.7 g

Zsír

  • Összesen
    69.8 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    516 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2782.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    566 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    240 mg
  • Foszfor
    1140 mg
  • Nátrium
    718 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143.9 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    1835 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1567 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    129 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    234 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    309 micro
  • Kolin:
    399 mg
  • Retinol - A vitamin:
    238 micro
  • α-karotin
    5282 micro
  • β-karotin
    13312 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    3583 micro
Összesen 1604 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    103.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    68.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    197 micro
  • β-karotin
    495 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 58 kcal

Elkészítés

A leveshez

  1. A hagymákat aprítjuk, a zöldségeket kockára, egy chilit karikára vágunk.
  2. Serpenyőben olajon félig megdinszteljük a hagymát, rátesszük a húst, s együtt tovább dinszteljük. Majd hozzáadjuk a zöldségeket is. Fűszerezzük, s fedő alatt pároljuk. Kis idő elteltével hozzáöntjük a bort, s felöntjük vízzel.
  3. Elkészítjük a nokedlit. Az alapanyagokból közepesen lágy masszát keverünk (tálban, fakanállal). Nem kell túlságosan kidolgozni a tésztát, folyékony állagúnak kell lennie. Amikor már puha a hús és a zöldségek, beleszaggatjuk a nokedlit a a levesbe. Hozzáöntjük a tejszínt, a tejet, rászórjuk az aprított petrezselymet, facsarjuk bele citromot.
  4. Forrón tálaljuk, teszünk rá egy chilit.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 40 perc

Ragut bármilyen húsból főzhetünk. Talán a legkedveltebb a csirke. Ez a leves is abból készült. Bármely részét felhasználhatjuk. Jelen esetben nyakra, szárnyra és combra esett a választás. Fontos a sok zöldség, melyet tetszés szerint variálhatunk.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!