Fehérboros tárkonyos csirkeraguleves nokedlival
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Hobbychef
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
A leveshez
-
39g csirkenyak15 kcal
-
54g csirkeszárny63 kcal
-
63g csirkecomb70 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
43g sárgarépa16 kcal
-
45g fehérrépa29 kcal
-
33g zeller12 kcal
-
25g zöldborsó20 kcal
-
2g petrezselyem1 kcal
-
21g citrom3 kcal
-
25g főzőtejszín33 kcal
-
25g tej14 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
25g fehérbor21 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
150g víz0 kcal
A nokedlihez
-
14g tojás17 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
50g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
403
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
A leveshez
-
156g csirkenyak60 kcal
-
214g csirkeszárny253 kcal
-
250g csirkecomb278 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
170g sárgarépa62 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
130g zeller47 kcal
-
100g zöldborsó81 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
85g citrom13 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
100g tej56 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
600g víz0 kcal
A nokedlihez
-
55g tojás69 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
200g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
1604
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
A leveshez
-
5.8g csirkenyak2 kcal
-
8g csirkeszárny9 kcal
-
9.3g csirkecomb10 kcal
-
6.3g vöröshagyma2 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
6.3g sárgarépa2 kcal
-
6.7g fehérrépa4 kcal
-
4.8g zeller2 kcal
-
3.7g zöldborsó3 kcal
-
0.2g petrezselyem0 kcal
-
3.2g citrom0 kcal
-
3.7g főzőtejszín5 kcal
-
3.7g tej2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
3.7g fehérbor3 kcal
-
0.3g olívaolaj3 kcal
-
22.3g víz0 kcal
A nokedlihez
-
2g tojás3 kcal
-
2.2g finomliszt8 kcal
-
7.4g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
58
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.7 g
Zsír
-
Összesen 17.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 129 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 695.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 141 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 60 mg
-
Foszfor 285 mg
-
Nátrium 179 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 458.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 392 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 58 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 77 micro
-
Kolin: 100 mg
-
Retinol - A vitamin: 59 micro
-
α-karotin 1321 micro
-
β-karotin 3328 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 896 micro
Összesen
403
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 82.7 g
Zsír
-
Összesen 69.8 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 516 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2782.9 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 97 mg
-
Kálcium 566 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 240 mg
-
Foszfor 1140 mg
-
Nátrium 718 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 143.9 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 1835 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1567 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 129 mg
-
D vitamin: 51 micro
-
K vitamin: 234 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 309 micro
-
Kolin: 399 mg
-
Retinol - A vitamin: 238 micro
-
α-karotin 5282 micro
-
β-karotin 13312 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 3583 micro
Összesen
1604
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.1 g
Zsír
-
Összesen 2.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 103.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 42 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 68.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 58 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 197 micro
-
β-karotin 495 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 133 micro
Összesen
58
kcal
Hozzávalók
A leveshez
-
2 db csirkenyak
-
2 db csirkeszárny
-
1 db csirkecomb
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 nagy db sárgarépa
-
1 nagy db fehérrépa
-
0.5 közepes db zeller
-
10 dkg zöldborsó
-
6 szál petrezselyem
-
0.5 db citrom
-
1 dl főzőtejszín
-
1 dl tej
-
só ízlés szerint
-
1 kávéskanál csípős fűszerpaprika
-
1 teáskanál tárkony
-
1 dl fehérbor
-
1 ek olívaolaj
-
6 dl víz
A nokedlihez
-
1 db tojás
-
3 púpozott ek finomliszt
-
só ízlés szerint
Elkészítés
A leveshez
- A hagymákat aprítjuk, a zöldségeket kockára, egy chilit karikára vágunk.
- Serpenyőben olajon félig megdinszteljük a hagymát, rátesszük a húst, s együtt tovább dinszteljük. Majd hozzáadjuk a zöldségeket is. Fűszerezzük, s fedő alatt pároljuk. Kis idő elteltével hozzáöntjük a bort, s felöntjük vízzel.
- Elkészítjük a nokedlit. Az alapanyagokból közepesen lágy masszát keverünk (tálban, fakanállal). Nem kell túlságosan kidolgozni a tésztát, folyékony állagúnak kell lennie. Amikor már puha a hús és a zöldségek, beleszaggatjuk a nokedlit a a levesbe. Hozzáöntjük a tejszínt, a tejet, rászórjuk az aprított petrezselymet, facsarjuk bele citromot.
- Forrón tálaljuk, teszünk rá egy chilit.
- Receptkönyvben: 260
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 12532
- Feltöltés dátuma: 2013. november 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Hobbychef
738 recept
Ragut bármilyen húsból főzhetünk. Talán a legkedveltebb a csirke. Ez a leves is abból készült. Bármely részét felhasználhatjuk. Jelen esetben nyakra, szárnyra és combra esett a választás. Fontos a sok zöldség, melyet tetszés szerint variálhatunk.