Far breton Dacotától
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Dacota
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
28g tojás35 kcal
-
83g tej47 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
17g finomliszt61 kcal
-
17g aszalt szilva40 kcal
-
2g mazsola5 kcal
-
0g konyak0 kcal
-
8g víz0 kcal
Összesen
325
kcal
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
165g tojás208 kcal
-
500g tej280 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
60g vaj430 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
100g aszalt szilva240 kcal
-
11g mazsola33 kcal
-
0g konyak0 kcal
-
50g víz0 kcal
Összesen
1942
kcal
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
15.2g tojás19 kcal
-
46g tej26 kcal
-
9.2g cukor36 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
5.5g vaj40 kcal
-
9.2g finomliszt34 kcal
-
9.2g aszalt szilva22 kcal
-
1g mazsola3 kcal
-
0g konyak0 kcal
-
4.6g víz0 kcal
Összesen
180
kcal
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 12.3 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 112 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 311.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 122 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 82 mg
-
Nátrium 79 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 35.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 114 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 77 mg
-
Retinol - A vitamin: 106 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 81 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 149 micro
Összesen
325
kcal
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 46.6 g
Zsír
-
Összesen 73.9 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 669 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1871.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 80 mg
-
Kálcium 733 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 86 mg
-
Foszfor 490 mg
-
Nátrium 473 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 270 g
-
Cukor 166 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 214.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 682 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 65 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 101 micro
-
Kolin: 460 mg
-
Retinol - A vitamin: 635 micro
-
α-karotin 57 micro
-
β-karotin 489 micro
-
β-crypt 106 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 896 micro
Összesen
1942
kcal
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 6.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 62 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 172.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 67 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 45 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.9 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 19.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 63 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 58 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 45 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 83 micro
Összesen
180
kcal
Hozzávalók
-
0.5 db vanília
-
100 g finomliszt
-
0.5 marék mazsola
-
0.5 dl víz
Elkészítés
- A tojást, tejet, vanília kikapart magját, cukrot és a megolvasztott vajat mixerbe tesszük, és 1 perc alatt összedolgozzuk. (Azért van erre szükség, mert a meleg vaj összeugrik a hideg tejtől és tojástól.)
- Ha kész, hozzáadjuk a lisztet, és még 30 másodpercig dolgoztatjuk a gépet. Ha kész, tálba tesszük, letakarjuk, és irány a hűtő jó 4 órára, de akár egész éjszakára is.
- Közben a szilvát és a mazsolát egy kisebb lábosba tesszük, és negyed bögre vízzel (picit több, mint fél deci) feltesszük melegedni.
- Ha a víz már majdnem elfőtt (10-15 perc), ráöntjük a konyakot, és meggyújtjuk. Kicsit rázogatjuk, megvárjuk, míg a lángok kialszanak. A lében hagyjuk kihűlni. (Ha teával készítjük, a flambírozós mutatvány kimarad, csak hagyjuk állni egy deci erős teában, amíg ki nem hűl.)
- Sütés előtt kivajazunk egy piteformát vagy kisebb tepsit, majd lisztezzük. Beleöntjük a tésztát, beledobáljuk a jól kicsavart aszalt gyümölcsöket.
- Előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 50-60 percig sütjük, amíg a teteje szép piros nem lesz. Megvárjuk, míg langyosra hűl.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 21
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 200
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 8834
- Feltöltés dátuma: 2014. június 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
Dacota
536 recept
A palet bretons és a kouign amann után egy újabb breton kedvenc. Olyan, mint egy isteni tejes pite, csak aszalt gyümölcsökkel és egy kis konyakkal. Ha valaki nem talál sózott vajat, sima is megteszi, ez esetben adjunk a tésztához 2 késhegynyi sót. Recept Martha Stewart nyomán.