r
Nosalty Logó

Far breton Dacotától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Far breton Dacotától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 325 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1942 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 180 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    311.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 325 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    46.6 g

Zsír

  • Összesen
    73.9 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    669 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1871.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    733 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    490 mg
  • Nátrium
    473 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    270 g
  • Cukor
    166 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    214.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    682 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    460 mg
  • Retinol - A vitamin:
    635 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    489 micro
  • β-crypt
    106 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    896 micro
Összesen 1942 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 180 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojást, tejet, vanília kikapart magját, cukrot és a megolvasztott vajat mixerbe tesszük, és 1 perc alatt összedolgozzuk. (Azért van erre szükség, mert a meleg vaj összeugrik a hideg tejtől és tojástól.)
  2. Ha kész, hozzáadjuk a lisztet, és még 30 másodpercig dolgoztatjuk a gépet. Ha kész, tálba tesszük, letakarjuk, és irány a hűtő jó 4 órára, de akár egész éjszakára is.
  3. Közben a szilvát és a mazsolát egy kisebb lábosba tesszük, és negyed bögre vízzel (picit több, mint fél deci) feltesszük melegedni.
  4. Ha a víz már majdnem elfőtt (10-15 perc), ráöntjük a konyakot, és meggyújtjuk. Kicsit rázogatjuk, megvárjuk, míg a lángok kialszanak. A lében hagyjuk kihűlni. (Ha teával készítjük, a flambírozós mutatvány kimarad, csak hagyjuk állni egy deci erős teában, amíg ki nem hűl.)
  5. Sütés előtt kivajazunk egy piteformát vagy kisebb tepsit, majd lisztezzük. Beleöntjük a tésztát, beledobáljuk a jól kicsavart aszalt gyümölcsöket.
  6. Előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 50-60 percig sütjük, amíg a teteje szép piros nem lesz. Megvárjuk, míg langyosra hűl.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 21
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 200
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 8834
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A palet bretons és a kouign amann után egy újabb breton kedvenc. Olyan, mint egy isteni tejes pite, csak aszalt gyümölcsökkel és egy kis konyakkal. Ha valaki nem talál sózott vajat, sima is megteszi, ez esetben adjunk a tésztához 2 késhegynyi sót. Recept Martha Stewart nyomán.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...