r
Nosalty Logó

Erdélyi káposztás libamell

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Marianna
Erdélyi káposztás libamell
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 1828 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 7316 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 263 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.1 g

Zsír

  • Összesen
    166 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    341 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2769.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    978 mg
  • Nátrium
    1451 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    427.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    521 micro
Összesen 1828 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    256.3 g

Zsír

  • Összesen
    664.1 g
  • Telített zsírsav
    191 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    332 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    94 g
  • Koleszterin
    1363 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11079.6 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    235 mg
  • Kálcium
    639 mg
  • Vas
    49 mg
  • Magnézium
    403 mg
  • Foszfor
    3914 mg
  • Nátrium
    5805 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1708.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    512 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    181 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    276 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    499 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2083 micro
Összesen 7316 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    398.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 263 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A libamellet megtisztítjuk, megsózzuk, megborsozzuk, és forró serpenyőben kevés olajon minden oldalát megpirítjuk, majd megöntözzük a fehérborecettel.
  2. Megvárjuk, míg elpárolog az ecet, ésegy kevés vízzel felöntve pároljuk a libamelleket.
  3. A savanyú káposztát leöblítjük, és annyi vízben, amennyi ellepi, félig puhára főzzük.
  4. A füstölt szalonnát apróra vágjuk, és üvegesre pároljuk. (Ha nincs kész lecsónk, a szalonnátkiszedjük a serpenyőből és félretesszük.A szalonna kisült zsírjában üvegesre pároljuk a hagymát, majd visszatesszük mellé a szalonnát.)
  5. A szalonnát(vagy szalonnás hagymát) meghintjük egy kanál pirospaprikával, egy kevés vízzel felengedjük, a félig megpuhult káposztába öntjük, és beletesszük a libamelleket.
  6. Hozzáadunk 1-2 gerezdzúzott fokhagymát, egykevés köménymagot, borsikafüvet, tárkonylevelet, lecsót (vagy, haaz nincs, akkor szeletelt paradicsomot és zöldpaprikát), ha szükséges megsózzukés lassú tűzön készre főzzük.
  7. Ha már minden megpuhult, a húsokat kiszedjük a káposztából, és beleöntjük a liszttel elkevert tejfölt, simára keverjük és felforraljuk.
  8. Tálba rakjuk, és a felszeletelt mellekkel tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 11374
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 30.

Ajánló

Friss házi kenyérrel nagyon finom. (A képen burgonyával tálaltam, de csak a fotó miatt.)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Marianna 11 recept

Erdélyben sok egytálételt készítenek káposztával. Az egyik ilyen kedvencem ez a káposztás libamell. Az így elkészített libamell garantáltan nem lesz száraz. Erdélyben nem használnak fehérborecetet az elkészítéshez, de tapasztalatom szerint a szárnyasokhoz és pl. a lazachoz kiválóan passzol.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...