r
Nosalty Logó

Diós-mákos pozsonyi kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sz. Ági
Diós-mákos pozsonyi kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Diós töltelék

Mákos töltelék

Töltés

Kenés

Összesen 951 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Diós töltelék

Mákos töltelék

Töltés

Kenés

Összesen 7603 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Diós töltelék

Mákos töltelék

Töltés

Kenés

Összesen 370 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.7 g

Zsír

  • Összesen
    50 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1149.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    436 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    425 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.6 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    234 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    221 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 951 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    149.4 g

Zsír

  • Összesen
    400.4 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    114 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    205 g
  • Koleszterin
    577 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9194.3 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    251 mg
  • Kálcium
    3487 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    1181 mg
  • Foszfor
    3402 mg
  • Nátrium
    775 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    901.1 g
  • Cukor
    398 mg
  • Élelmi rost
    74 mg

VÍZ

  • Összesen
    405.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1873 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    196 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    732 micro
  • Kolin:
    639 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1765 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1262 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    815 micro
Összesen 7603 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    450 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 370 kcal

Hozzávalók

Tészta

Diós töltelék

Mákos töltelék

Töltés

Kenés

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a porcukrot, sót, margarint és elmorzsoljuk.
  2. A hideg tejbe morzsoljuk az élesztőt, belekeverjük a tojássárgát is. Hozzáöntjük a liszthez, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Lefóliázzuk, és fél órára a hűtőbe tesszük.

Diós töltelék

  1. A babapiskótákat lereszeljük, és a dióhoz keverjük. A vizet a cukorral és a többi hozzávalóval felforraljuk, majd a dióhoz öntjük, elkeverjük, hagyjuk kihűlni. Méz azért kell a töltelékbe, hogy nehogy kristályos legyen.

Mákos töltelék

  1. Ugyanúgy készül, mint a diós töltelék.

Töltés

  1. A tésztából 30 db kis golyót készítünk. Ha nagyon precízek akarunk lenni, akár ki is mérhetjük, egy golyónak 30 g súlyúnak kell lennie. Ekkor biztos, hogy egyformák lesznek.
  2. A golyókat egyenként ovális alakúra nyújtjuk. Egy szűk evőkanálnyi tölteléket hosszúkás, amolyan szivar alakúra megformázunk, beletekerjük a tésztába. A két végét csinosan kihegyesítjük, patkó alakúra hajlítjuk. Kenetlen tepsire rakosgatjuk a kész kifliket.

Kenés

  1. Tojássárgájával minden kiflit lekenünk, és hideg helyre tesszük a tepsit, míg a sárgája rászárad.
  2. Ekkor fehérjével kenjük le, áttesszük a tepsit a meleg konyhába és megint várunk, hogy rászáradjon. Amikor megszáradt és olyan, mint a porcelán, ujjunkkal finoman megnyomjuk néhány helyen a kifliket.
  3. 220 fokon sütjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 215
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 115741
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Sz. Ági 49 recept

Végre sikerült igazi, márványos tetejű kifliket sütnöm, de nemcsak a küllem, a kifli maga is csodás lett!  

Hozzávalók

Tészta

Diós töltelék

Mákos töltelék

Töltés

Kenés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...