r
Nosalty Logó

Diós-almás tönkölyös

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Diós-almás tönkölyös
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 708 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 7091 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 279 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    31.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1026.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    502 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.5 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    76 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 708 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    159.3 g

Zsír

  • Összesen
    317 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    155 g
  • Koleszterin
    866 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10268.3 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    1740 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    1383 mg
  • Foszfor
    5024 mg
  • Nátrium
    1864 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    30 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    965.3 g
  • Cukor
    520 mg
  • Élelmi rost
    100 mg

VÍZ

  • Összesen
    759.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    933 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    684 micro
  • Kolin:
    658 mg
  • Retinol - A vitamin:
    894 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    429 micro
  • β-crypt
    87 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1867 micro
Összesen 7091 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    404.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    198 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 279 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Először tegyük egy tálba a száraz hozzávalókat, kivéve a vaníliás cukrot és a fahéjat. A reszelt almát nyomkodjuk ki, hogy ne legyen nagyon leveses, majd adjuk hozzá a rumot, a fahéjat, a vaníliás cukrot, a három tojássárgáját és az Agave szirupot.
  2. Keverjük össze a nedves és a száraz hozzávalókat, majd a puha vajat és a tejet is tegyük bele.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntsük bele a sűrű masszát (ha nagyon sűrű lesz, pici tej még mehet bele), majd 180 fokra előmelegített sütőben süssük tűpróbáig (kb. 25 perc).
  4. Amíg sül, a tojásfehérjét verjük kemény habbá a szőlőcukorral.
  5. Amikor kész a süti, vegyük ki, és még melegen kenjük a tetejére a tojáshabot, és tegyük vissza 130 fokos sütőbe (amíg megbarnul, (kb 15 perc), hogy a fehérje rásüljön.
  6. Hagyjuk kihűlni, és ehetjük is:-).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 21x30
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7924
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A története nagyon rövid. Szerettem volna sütni valami finomat gyorsan és egészségesen, vendégségbe készültünk. Nem akartam a szokásos reszelt almás pitét sütni, mivel időm sem volt... A tönkölyliszt használatánál már megtanultam, hogy sütibe nem jó, ha csak teljes kiőrlésű liszttel készül, jó lazítani a fehérrel. Találtam diót és négyféle édestítőt, de mindből már csak 1-1 csésze volt, és úgy gondoltam, ártani nem árt, ha mindet beleteszem. Nem is ártott, két kézzel falták fel a gyerekek, és mind elfogyott az utolsó morzsáig. Nagyon egyszerű és biztos siker. Elkészíthető sima liszttel és cukorral is.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...