r
Nosalty Logó

Citromos halnyársak cukkinisalátával

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Vénusz
Citromos halnyársak cukkinisalátával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Halnyárs

Cukkinisaláta

Összesen 843 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Halnyárs

Cukkinisaláta

Összesen 3359 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Halnyárs

Cukkinisaláta

Összesen 155 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.8 g

Zsír

  • Összesen
    61.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1589.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    214 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    819 mg
  • Nátrium
    316 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    338 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    591 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    223 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    277 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    1219 micro
Összesen 843 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    227 g

Zsír

  • Összesen
    244.2 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    121 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    76 g
  • Koleszterin
    479 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6358.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    336 mg
  • Kálcium
    855 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    594 mg
  • Foszfor
    3276 mg
  • Nátrium
    1263 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.7 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1352.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    435 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    26 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    199 mg
  • D vitamin:
    2365 micro
  • K vitamin:
    219 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    892 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    104 micro
  • β-karotin
    1109 micro
  • β-crypt
    60 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    4875 micro
Összesen 3359 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    294.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    109 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    119 micro
  • Lut-zea
    226 micro
Összesen 155 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Halnyárs

Cukkinisaláta

Elkészítés

Halnyárs

  1. A megtisztított halat felkockázzuk, és egy nagy tálba tesszük. Meglocsoljuk a Vénusz Plusz citromos fűszerolajával, hozzáadjuk a mézet, és sózzuk, borsozzuk.
  2. Hűtőbe tesszük állni, amíg a cukkinisaláta elkészül.
  3. Ezután a haldarabokat 1-1 citromszelettel felváltva felhúzogatjuk a hurkapálcákra, és forró grillserpenyőben hirtelen megsütjük őket. Nem kell nekik sok idő, oldalanként 1-2 perc!
  4. Frissen, melegen tálaljuk a cukkinisalátával. (Lásd: Cukkinisaláta)

Cukkinisaláta

  1. A salátaöntethez egy kis tálkában a Vénusz Plusz citromos fűszerolajat összekeverjük az almaecettel, a mézzel, sóval és borssal.
  2. A cukkinit zöldséghámozóval vékony szalagokra vágjuk, majd egy nagy tálba halmozzuk. Helyezünk rá a koktélparadicsomból, megszórjuk pirított fenyőmaggal, reszelünk rá parmezánt, végül meglocsoljuk az öntettel, és friss bazsalikommal díszítjük.
  3. Ízlés szerint meglocsoljuk még egy kevés öntettel, és sózzuk, borsozzuk. Tálalás előtt hűtőben tároljuk.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 227
  • Feltöltés dátuma: 2023. július 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Citromos halnyársak cukkinisalátával
Vénusz 72 recept

A halkedvelők számára nincs is finomabb a frissen grillezett halaknál. Ennek a receptnek a titka az, hogy különleges fűszerolajban pácoltuk a haldarabokat, amiket kis nyársakra húztunk néhány szelet citrom társaságában, és hirtelen meggrilleztük az egészet. A halnyárs mellé vibrálóan színes cukkinisalátát készítettünk koktélparadicsommal, fenyőmaggal, parmezánnal, mindezt egy citromos-bazsalikomos fűszerolajas vinaigrette-tel gazdagítva. Ezek a citrusos lazacnyársak tökéletes kiegészítői egy hétvégi ebédnek vagy grillpartinak: dobjuk őket a grillsütőre, de sütőbe vagy serpenyőbe is mehetnek. Érdemes kipróbálni akár csirkével vagy halloumi sajttal is! Friss, egészséges, gazdagon fűszerezett, könnyed, és roppant egyszerű!

Hozzávalók

Halnyárs

Cukkinisaláta

Címlapról ajánljuk

Avokádós receptek

Az avokádó igazi szuperélelmiszer, és bár tudjuk, hogy nem a legfenntarthatóbb alapanyag, ha hozzájutunk, fenséges fogások készíthetők belőle, mutatjuk!

Nosalty

További cikkek