r
Nosalty Logó

Cifra kocsonya

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Fahéj
Cifra kocsonya
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1089
Kalória
109.4g
Fehérje
19.2g
Szénhidrátok
62g
Zsír
1171.2g
Víz
383.6g
Koleszterin
2.9g
Rost
4.9g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1089 kcal
  • 8% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 6535 kcal
  • 8% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 71 kcal
  • 8% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.4 g

Zsír

  • Összesen
    62 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    384 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3080.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    275 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    859 mg
  • Nátrium
    1704 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    1171.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    444 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    220 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    1754 micro
  • β-karotin
    4188 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 1089 kcal
  • 8% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    656.3 g

Zsír

  • Összesen
    372.3 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    171 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    2302 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    18480.7 g
  • Cink
    54 mg
  • Szelén
    766 mg
  • Kálcium
    1653 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    590 mg
  • Foszfor
    5157 mg
  • Nátrium
    10223 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.2 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    7026.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2662 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    107 mg
  • D vitamin:
    224 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    121 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    260 micro
  • Kolin:
    1318 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    10527 micro
  • β-karotin
    25130 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    888 micro
Összesen 6535 kcal
  • 8% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    76.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    115 micro
  • β-karotin
    274 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 71 kcal

Elkészítés

  1. Alaposan megtisztogatjuk, szőrtelenítjük és átmossuk a húsokat.
  2. Egy nagy fazékban kb. 4 l hideg vízbe téve feltesszük főni. Nagyon kis lángon gyöngyöztetjük, a habját folyamatosan leszedjük.
  3. Mikor már nem habzik, hozzátesszük a megtisztított zöldségeket nagyobb darabokra vágva, a szemes borsot, a fokhagymát gerezdekben, a vöröshagymát pedig a legbelső színes levelével együtt. (Színesíti a kocsonyát.)
  4. Így főzzük nagyon lassan 4-5 órán keresztül, amíg a hús le nem válik a csontról. Az elpárolgott vizet folyamatosan pótoljuk.
  5. Ekkor levesszük a tűzről, öntünk hozzá még fél dl vizet, amitől letisztul a lé. Langyosra hűtjük.
  6. A levet tálakba szűrjük, a húsokat kicsontozzuk, és minden tálba teszünk egy-egy darabot, mellé rendezzük a zöldségeket.
  7. Így hűtjük tovább, közben a zsírt leszedegetjük a tetejéről.
  8. Hideg helyen tároljuk.
  9. Lilahagymát és friss kenyeret, esetleg ecetes tormát kínálunk hozzá.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 300 perc
  • Főzés módja: hidegkonyha

A hagyományos csak fokhagymás, mellesleg hőn szeretett, egyszerű kocsonyánkhoz képest ez nekünk a "cifra" kocsonya. Egyszer egyik barátunk hozott egy tállal kóstolóba, és a fiam azóta emlegette, hogy az mennyire finom volt. Nosza, röpke húsz év elteltével, most végre elkészítettem én is. Igazán nem kellett volna ennyit várnom vele, hiszen nagyon finom. Azt hiszem, ezentúl felváltva főzöm majd hol a natúrt, hol a cifrát.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Klasszikus skót tojás

A skót tojás (angolul scotch egg) egy ízletes és népszerű étel az Egyesült Királyságból, amelyben egy főtt tojást darált hússal (általában sertéshússal) bugyolálnak be, majd ...

Gerzsenyi Flóra

Klasszikus bélszínroló

A bélszínrolóval általában főzelékfeltétként találkozhattunk menzák vagy kifőzdék étlapján, illetve szupermarketek mirelitrészlegén. A bélszínhez nyilván semmi köze, és ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Sonkától a répatortáig: 13 tipp, honnan hozza a nyuszi a...

Sonka, torma, kalács, sajtkrém, burgonyasaláta, babka – csak néhány azok közül a finomságok közül, amikkel az éttermek, bisztrók és cukrászdák húsvétra készülnek. 13 tippet gyűjtöttünk össze, honnan hozza idén a húsvéti nyuszi az ünnepi asztal elengedhetetlen fogásait!

Top Receptek

Székely tészta

A receptet az anyósomtól kaptam. Megkérdezésemre csak annyit tudott mondani, hogy kb. 30 évvel ezelőtt kapta egy barátnőjétől. Az ő édesapja volt talán székely ember.

Répatortakocka sütés nélkül

A répatortát imádjuk, és húsvét környékén sokan elkészítjük. A szokásostól eltérően ezt most nem kell sütni, és ráadásul tej- és tojásmentes is. Szuper laktató süti, és ...

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!